AK Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Derviş Acar, kurtuluş mücadelesinin başladığı tarihin gençlerin bayramı olarak armağan edilmesinin önemli bir mesaj içerdiğini belirtti.
Acar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti açısından önemli bir tarih olduğunu belirtti. Osmanlı İmparatorluğu'nun bazı devletler tarafından işgale uğradığı dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu halkına inanarak kurtuluş mücadelesini başlatmak için bu tarihte Samsun'a çıktığını kaydeden Acar, bu çıkışın büyük bir zaferle sonuçlandığını ifade etti.
Böyle bir mücadele başlangıcının gençlere bayram olarak armağan edilmesinin de büyük anlam taşıdığını belirten Acar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Var olma mücadelesinin başladığı tarihin gençlik bayramı olması, gençlerimizin bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda güzel bir mesajdır. Ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretleri Türk Gençliği olarak hepimiz tarafından devam ettirilmektedir ve daima devam edecektir.''
AK Parti olarak daima Türk gençliğine güvendiklerini ve değer verdiklerini kaydeden Acar, her kademedeki yönetim kurumlarında gençlere daha fazla yer verdiklerini belirtti. Her yıl 19 Mayıs haftasında gençlik şölenleri düzenleyerek, gençlerin bayramına, sevincine ortak olduklarını ifade eden Acar, açıklamasına şöyle devam etti:
''Varlığımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yüksek ideal ve donanımla yetiştirip 19 Mayıs'ın anlam ve önemini idrak etmiş olarak milletimizin daha güzel günlere ulaşmasını temenni ediyor, gençlerimizin bayramını kutluyoruz.''