Yalvaç'ta konut sahibi olmak için TOKİ'ye başvuru yapanlardan 22'si fiyat artırımı üzerine konut almaktan vazgeçti.
TOKİ, belediyeden sağlayacağı arsanın değerine dayanarak, daha önce açıkladığı ödeme planında 14 bin liralık fiyat artırımına gitmişti.
Konuyu değerlendirmek üzere Belediye Başkanı Tekin Bayram Başkanlığında belediyede bir toplantı yapıldı.
2006 yılında 2 bin TL ön ödeme yapan ve o günden bu yana bekleyen 96 kişinin katıldığı toplantıda fiyat artışını kabul edip konut yapılmasını isteyenlere yeni bir taahhütname imzalatılırken ayrılmak isteyenlere de bedeli yüksek bulup ayrılmak istediklerine dair taahhütname imzalatıldı. Toplantıya katılanlardan 50 kişi hemen karar verirken, geri kalan kısmı ise daha sonra karar vermek üzere başvuru tarihinin sona ereceği Cuma gününe kadar düşünme payı bıraktı. Taahhütname verenlerden 28'i konutların fiyat artışını kabul ederken 22 kişi ise ayrılmak istediğini belirterek taahhütnameyi imzaladı.
Toplantıya başkanlık eden belediye başkanı Tekin Bayram, belediye olarak gösterdikleri arsanın iyi bir yerde olduğunu ve fiyat artışı olmasına rağmen devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Bayram, ''Bana sorarsanız ben 2 bin liralık ön ödemelerinizi geri almamanızı ve fiyat artışını kabul ettiğinizi belirten taahhütnameyi imzalamanızı öneririm. Birçoğunuzun evi yok, böylelikle uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olursunuz'' dedi.
TOKİ'ye devam ya da tamam kararı için tanınan süre Cuma günü sona erecek. Bu süre sonunda devam etmek isteyenlerin sayısı TOKİ'ye bildirilecek ve TOKİ bu sayıya bakarak Yalvaç'ta konut yapıp yapmama kararını verecek. Şayet yapım kararı verilirse, Müderris Mahallesinde belediyenin arsası satın alınarak ihalesi gerçekleştirilecek.