Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan, ilçeye 30 kilometre mesafede bulunan Taşevi köyünde bataklık görünümündeki alanı, plaja dönüştürdüklerini söyledi.

     Taşdan, ilçede yapılan çalışmaları anlatmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.
     Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Eğirdir Gölü'ne kıyısı bulunan alanı turizm bölgesi ilan ettiklerini ifade eden Taşdan, ''60 bin TL destekle çıktığımız yolda, bataklık görünümündeki bir alandan bölgeye hitap eden bir plaj yarattık. Önümüzdeki sezon itibariyle hem yöre halkına hem de bölgeye hitap eden bir eğlence ve tatil merkezi haline geleceğiz'' dedi.

     Taşevi köyünde tespit ettikleri alanı plaja dönüştürmek için Isparta eski Valisi Şemsettin Uzun ile görüştüklerini, Vali Uzun'un sağladığı 60 bin TL ile yola çıktıklarını kaydeden Taşdan, yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

     ''Çalışmalarımıza, mevcut taşları toplamakla başladık. Suyun içinden ve dışından olmak üzere tam 100 kamyon taş çıkardık. Daha sonra çevreden 300 kamyon kum takviyesi yaptık.

Bunun dışında 8 duş alma yeri ve 16 çeşme, göl içinde iskele, atlama platformu, jet motorları, deniz bisikletleri ve muz gibi gereçleri hazır bulundurduk. Yine plaj sorumlusu olan cankurtaranımız da mevcut. Sonuç olarak bir plajda bulunması gereken tüm hizmetleri mevcut hale getirdik.''

     Plajın dışında piknik alanı düzenlemesi de yaptıklarını bildiren Taşdan, şöyle devam etti:
     ''Piknik alanındaki taş ve otları temizledikten sonra Yalvaç Belediyesinden temin ettiğimiz ağaç dikme makinesi ile 300'e yakın ağaç diktik. Yine bu alanda 40 kamelya, 40 kamıştan kamelya ve 40'a yakın barbekü hizmetini sunduk.

Buna ilave olarak çocuklarımızın oyun oynayabilecekleri bir oyun alanı oluşturduk. Bu alanda oyun parkı ve ''zıp zıp'' bulunuyor. Aynı zamanda bayanların jimnastik yapabileceği kültür-fizik aletlerini de piknik alanımızda hazır bulundurduk.

Buna ilave olarak buraya gelen gençlerimizin spor yapabilmesi için ve futbol müsabakaları oluşturabilmeleri için mini çim saha oluşturduk. Bu sayede 7'den 70'e hitap eden bir mekan haline getirdik.''

     Plajın sadece Isparta'ya hitap etmediğini belirten Taşdan, gelen ziyaretçilerin yüzde 50'sini Afyonkarahisarlıların, yüzde 40'ını Yalvaçlıların, yüzde 10'unu ise Beyşehir ile Akşehirlilerin oluşturduğunu söyledi.
   

  Plaj için 230 bin TL'lik yatırım yaptıklarını kaydeden Taşdan, plaj ve piknik alanında 14 kişiye iş istihdam sağlandığını ifade etti. Taşdan, istihdam sağlanan 14 kişiden üçünün engelli vatandaş, beşinin de üniversite öğrencisi olduğunu bildirdi.
    
     -BADEMİ MARKA YAPACAK
    
     İlçe halkının geçim kaynağına katkıda bulunacak alternatif alanlar yarattıklarını belirten Yalvaç Kaymakamı Nevzat Taşdan, 7 köyde 70 bin badem ve ceviz ağacı fidanı dikerek, yeni istihdam alanları oluşturduklarını söyledi.

     Projeyi geleceğe yatırım adı altında gerçekleştirdiklerini bildiren Taşdan, beş yıl sonra köy halkının geçiminin daha iyi olacağını savundu. Bölgede kırsal alanları değerlendirmek, oluşabilecek erozyonun önüne geçmek ve fakir köylerin kalkınmalarını sağlamak için iki yıl öncesinde eski Vali Şemsettin Uzun'un katkılarıyla böyle bir çalışma içine girdiklerini kaydeden Taşdan, köylünün de bu durumdan memnun kaldığını ifade etti.
    

 Dikilen 70 bin fidanın 65 bininin badem, 5 bininin de ceviz ağacı olduğunu söyleyen Taşdan, ağaçların, köy muhtarları ve onların belirlediği bekçiler tarafından koruma altında tutulduğu belirtti. Taşdan, Yalvaç'ın bademinin marka olmasını hedeflediklerini, ilçenin hayvancılıktan sonra tarımda da yerini almasını istediklerini kaydetti.

     Bugüne kadar yapılan çalışmalardan yüzde 90'lık başarıya ulaştıklarını ifade eden Taşdan, bu yıl 30 bin badem ve ceviz fidanı daha dikeceklerini bildirdi.