Yalvaç Meslek Yüksekokulu'nda ''Turist Rehberliğinin Sorunları ve Geleceği'' adlı konferans düzenlendi.
     Yalvaç MYO Turizm Rehberliği Bölümü tarafından organize edilen Yalvaç MYO Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa, konuşmacı olarak Profesyonel Turist Rehberi ve Emekli Almanca Okutmanı Muammer Sert katıldı.
     Anadolu ve etrafındaki coğrafyanın turizm ve tarih değerleri bakımından yeryüzünün en önemli coğrafyası olduğunu anlatan Sert, ''Bu coğrafyanın tanınacak pek çok yeri ve yönü var. Dolayısıyla bu amaçlı turizmin ana merkezini bu bölge oluşturmaktadır'' dedi.
     Türkiye'deki turist rehberliği eğitim süreciyle ilgili de bilgi veren Sert, Yalvaç MYO Turizm Rehberliği bölümünün Türkiye'de bu alanda ilk kurulan bölümlerden biri olma özelliğini taşıdığını söyledi. Son yıllarda bu alanda yaşanan öğrenci sıkıntısının sebeplerinin başında, bu alanla ilgili düzenleme ve denetlemelerin yetersizliği geldiğini dikkati çeken Sert, şöyle konuştu:
     ''Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de bir takım etkenler değişmektedir. Yapılacak şey oturup ağlamak değil, değişimin yönüne ve özelliğine uygun şekilde kendini geliştirmektir. Burada Turizm Rehberliği eğitim ve öğretim biçimlerinin de yeniden gözden geçirilmesi mutlaka yararlı olacaktır. Turizm sektörü giderek büyüyen bir sektör olduğu için bu mesleğin ölmesi mümkün değildir, ancak biçim değiştirmesi söz konusudur. Buna da ayak uydurarak mesleği yaşatmakla cevap vermek gerekir.''
     Konferans sonunda Yalvaç MYO Müdür Yardımcısı Adnan Selman ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Füsun Cesur tarafından konuşmacı Sert'e yöresel ürünler hediye edildi.