YEDİDEN YETMİŞİN SEVGİSİNİ KAZANMIŞ

Seçim gezintilerinde tüm başkan adaylarını sizler de izliyorsunuz. Kim, hangi başkan adayı seçmenine, halkına daha yakın, içten sevgiyle yaklaşıyor? Not veriyorsunuz. Tahminde bulunuyorsunuz. Kimisi haksızca mevcut Başkan’ a sataşıyor. Kimisi gerçekleşmeyecek hayali, vaatlerde bulunuyor.

Kimisi’ de 1970’ lerin seçim propagandası içinde!

                                                             ***

Allah sağlık versin! Henüz tedavi aşamasındaki biricik kızının sevgisini insanlarımızın yüreğinde hisseden Başkan Başdeğirmen seçim gezilerinde içten gülücüklerle karşılandığını sizler de izliyorsunuz.

Kimi vatandaşlarımız da önceki başkanların yaptıklarını, yapılanları görüp ziyarete gelen Başkan’a “misafir” karşılaması ile gülücüklerle uğurluyor.                                                    

Kimisi de oy heyecana kapılıp rengini belli edebiliyor. Kısacası, seçim gezintileri başkan adayları ve seçmenler için bayram havası içinde geçiyor.

Başkan adaylarının halk içindeki gezileri pehlivanların er meydanındaki pehlivanların görünüşlerine benziyor. Başpehlivanlık kime nasip olacak, bakalım.

Başkan adaylarının halk içindeki gezintilerinde her bir başkan adayı için seçmen vicdani notunu veriyor. Verdikleri notun kaç olduğunu ancak başkan adayının yüzüne içten veya yapmacık gülüşleriyle belli ediyor. Siz de bunu fark etmişsinizdir.

Şimdiye kadar yediden yetmişe insanlarımızın samimiyetini, sevgisini kazanan başkan adayları için önde gözüken mevcut başkan Şükrü Başdeğirmen olduğunu şimdiden söylemek erken değil. Başkan Başdeğirmen’ e gösterilen sevgi, saygı çıkışları Ispartalıların yüreklerini fethetmeye devam ediyor görüntüsü ortada değil mi? Seçim gezginliğimde mahallelerde dolaştığı esnafların bakışlarını sizlerde okuyorsunuzdur.

Sandığa gidecek vatandaşlarımızın gönül sevgilerini kazanmış olmanın mutluğunu seçim gezilerinde saygıdeğer Başdeğirmen’ in yüzünde görmek mümkün.

7 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti 7 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti

                                                               ***

Elbette diğer başkan adaylarımızda memleketimize hizmet etmede gayretlerinin olduğunu fark etmekteyiz. Seçmen, vatandaşlarımız hizmetle birlikte kendilerine çıkarsız, içten iyi-kötü günde yanında olabilecek başkan adayını seçmeyi düşünüyor.                                       

Hayat pahalılığı, çevremizdeki hoş olmayan savaş, üzüntülü olaylar devam etmekte. İnsanımız sevgi, saygı ile birlikte gönüllerini alacak, geçmiş beş yılda sınavını başarıyla geçirmiş Başkan Başdeğirmen’ i görmekte, istediğini haykırıyor seçmen.

Önceki hizmetlerine hizmet ekleyecek, devamını getirecek, kara günde; selde, yangında, depremde, görünmez belalarda yanlarında olacak bir başkanını görmek istemekte olduklarıdır.

İnsanımızı, seçmenimizi samimi kucaklamanın sıcaklığını, eser ve hizmet etme samimiyetini görme isteği her bir vatandaşımızın en büyük isteğidir.

31 Mart 2024 tarihi bir oy hakkı olan seçmenler, doğru insanı bulmanın yolunu arayacaklardır. Şimdiden bulduklarını tahmin etmek güç değil!

                                                              ***

Belediyemiz adına Başkan Başdeğirmen, dilleri olmayan, kendilerini savunamayan kedileri, köpekleri koruyan, yaşama hakkı tanıyan can yoldaşlarımıza yapılan hizmetleri halkımız memnuniyetlerini izlemekte. Evi yananın, selden zarar görenin, ormanı yananın, kalacak evi olmayanın yanında Başkan Başdeğirmen’ i görüyoruz.

Köyünde Kur’an kurs binası olmayanın inancına saygı anlamında, hukukunu düşünüp Isparta halkı adına imdada koşan Başkan Başdeğirmen değil mi?     

Başkan Başdeğirmen çoktan başkanlık sınavını geçti. Sıcak yuvasını yitirmiş yaşlıların, engellilerin imdadına koşan Başkan Başdeğirmen’ e,  Isparta Belediyesi çalışanlarına duada kusur etmediklerini hep izledik, izlemekteyiz.

“Çevre olmadan yaşamın bir anlamı kalmaz” diyen Başkan Başdeğirmen Kirazlıdere mesirelik alanından tarihi Bezirgân Andık deresindeki yetişkin, çocuk yaşam alanlarını yaşanır hale getiren Başdeğirmen’ e seçmenin bakışı sizce ne olabilir?

Tarihi Üzüm çarşısının, diğer Osmanlı sokaklarının yenileştirilmesi şehrimize gelecek misafirler için bir onur vesilesi olmadı mı?

Elbette çocuklarımıza daha güzel bir Isparta bırakma anlamında: Isparta’mızın şehir merkezi saygıdeğer Ispartalıların itibarına yakışır hale getirildi. Camilerimiz, kaldırımlarımız, aydınlatmalar, tuvaletler bir güzel görünüm kazandı. Şimdi sıra diğer mahallelerimizin çevre düzenlemesinde.

Yorum-Makale: Bayram Aygun 2024-Isparta