Çatı Tamiri Fiyatları Çatı Tamiri Fiyatları

Akman, katıldığı bir televizyon programında yumurta fiyatlarının yükselmesine sebep olan faktörleri açıkladı. Maliyetlerdeki artışın yanı sıra iç talep ve dış pazarlardaki gelişmelerin de yumurta fiyatlarını etkilediğini belirtti. Yumurta üretiminde en büyük maliyet kaleminin yem olduğunu ve Türkiye'nin yem hammaddelerinin ithalatına bağımlı olduğunu vurgulayan Akman, döviz kurlarındaki dalgalanmaların da fiyatları etkilediğini dile getirdi.

Akman ayrıca, yumurtanın iç piyasada diğer protein kaynaklarına göre oldukça uygun fiyatlı olduğunu söyledi. Ancak son aylarda Süveyş Kanalı'ndaki krizin yumurta fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun yumurta ihracatını zorlaştırdığını ifade etti. Yumurta ihracatında yaşanan sıkıntıları çeşitli pazarlarla dengelemeye çalışsalar da arz fazlası olduğunu belirtti.

Metin Akman, gıda enflasyonunun genel enflasyondan daha yüksek olduğunu ve önümüzdeki çeyreklerde yumurta fiyatlarının da bu trende yaklaşacağını tahmin ettiklerini belirtti. Ayrıca, maliyetlerdeki artışın yumurta fiyatlarına yansıyacağını ve çiftçilerin bu artışı dengeleyemediği takdirde daha fazla fiyat şoku yaşanabileceğini vurguladı