AFADER Genel Başkan Mehmet Bilir; 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bilir’in mesajı şöyle: “1889 yılında Paris Kongresi’nde “İşçilerin Ortak Bayramı” olarak kabul edilen 1 Mayıs, dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır.

Ülkemizde 1923 yılında ilk kez resmi olarak kutlanmasına başlanmıştır. 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 2009 yılında “Emek ve Dayanışma Günü” olarak tekrar resmi tatil ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde 1 Mayıs artık sorun ve kargaşanın yaşandığı bir gün olarak değil; çalışma hayatındaki sorunların tümüyle masaya yatırıldığı, dile getirilen bütün çözüm önerilerinin ve taleplerin değerlendirildiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde kutlanmaktadır.

Son Dakika 1 Günlük Yas İlan Edildi Son Dakika 1 Günlük Yas İlan Edildi

Milletimizin geleceğe refahla bakabilmesi için alın teri döken emekçilerimizin; maden ocaklarından atölyelere, tarlalardan fabrikalara uzanan fedakârlık öykülerini Ülkemizin kalkınması için bir alt yapı olarak görmekte ve bu doğrultuda adımlar atmaktayız.

AFAD Gönüllüleri Dağcılık Eğitim Turizm Spor Yardımlaşma Derneği olarak Türkiye ve Yurt dışında bulunan İl Başkanları ve temsilcilerimizin, üyelerimizin bir canlı kurtarabilmek için gönüllü olarak ülkelerin kurumları ile iç içe görev yaparak KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR CANIMIZI FEDA EDERCESİNE görev yapan kardeşlerimizin ve emekçilerimizin alnındaki ter kurumadan hakkını alması, insan onuruna yaraşır şekilde yaşaması ve çalışma hayatında karşılaşacağı risklerin en aza indirilmesi için gerekli hassasiyeti ve önemi göstermeliyiz.

Bizler boş işlerle uğraşalım, Afetler olmasın. Yinede biz hazırlıklı olmalıyız. Yaşanan afetleri unutturmamalıyız. Bu vesile ile mücadele eden kardeşlerimizin; tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan, demokratik ve barışçı yollarla hak aramanın simgesi olan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun”.

Haber Merkezi