MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın TBMM’ye verdiği “Isparta’ya ikinci üniversite” teklifi ve sonrasında yaptığı açıklamalarla ilgili dün bir yazı kaleme aldım.
 
Amacım siyaset ve samimiyetin ortaya çıkmasıydı. Kimin samimi olduğunu, kimen olmadığını ortaya koymak istedim.
 
Korkmaz, teklifine AK Parti Milletvekillerinin destek vermediğini belirterek, sert eleştiriler yöneltti.
 
Teklifin ciddi olduğunu ve önceden iktidar partisi milletvekilleri ise istişare edilmesi gerektiğini belirtmiş ve iki tarafa da çağrıda bulunmuştum.
 
Sayın Korkmaz tarafından gelişmelerin tarafı ilan edilen AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel ile yazım üzerine görüştüm. Her iki vekilde Korkmaz’ın teklifi ile ilgili önceden bilgilerinin olmadığını, istişare etmediklerini belirttiler. Kısaca vekillerin görüşleri şöyle:
 
Bilgiç:”Haberimiz olmadı. Isparta’ya ikinci üniversite kurulmasını ilk gündeme getiren benim. Böyle bir hizmete nasıl destek verilmez?”
 
Özel:”Önceden haberimiz olmadı. Önerge okunurken duydum.”
 
Sayın Korkmaz; “AK Parti Isparta Milletvekilleri tekliften haberimiz yok” diyor. O halde siz son dakika teklif hazırladınız ve reddolacağını bile bile teklifi verdiniz. Sonra da çıkıp, bu durumu siyasi malzeme olarak kullandınız. Öyle değilse “değil” deyin. 
 
Yarınki yazımda “samimiyet” noktasında görüşlerimi paylaşacağım.