Kamuoyunun malumudur ki Isparta’mızın Önemli Turizm Potansiyeli olan bir kayak merkezimiz var. Devlet buraya bu tesisi kurmak için şimdiye kadar 25 milyon dolar’a yakın para harcamış ve halen daha harcamaya devam ediyor.

Peki, bu kayak merkezi yıllar içinde istenen noktaya geldi mi? Tabii ki hayır gelmedi bundan sonra da gelmesi mümkün değil. Neden mümkün olmadığını yazacağım.

Devlet eliyle önemli ve pahalı bir tesis yapıyorsunuz fakat bu tesisi farklı yönetimlere devredip uzaktan bakıyorsunuz. Her zaman olduğu gibi bu tesis de atıl bir biçimde yoluna devam ediyor.

Buradaki temel problem önemli bir tesise sahibiz, önemli derecede altyapısı var fakat işletemiyoruz. Sorun işletme sorunu. Bu tesisi işletemediğimiz için devletin buraya vergi verenlerin parasıyla aktardığı milyon dolarlık paralar boşa gitmiş oluyor.

Peki, bu vergi verenlere yazık değil mi? Bu kayak merkezinin doğru dürüst işletilmemesi gerekli altyapı hizmetlerin kusursuz şekilde yapılamaması bu tesisin en düşük kapasite ile çalışması kimseye yarar sağlamaz. Isparta’mız için ise en önemli kayıplardan birisi.

Burada İlin Valisi Sayın Memduh Oğuz’a büyük sorumluluk ve vebal düştüğünü hatırlatmak isterim. Sadece Vali Sayın Oğuz değil, Isparta Belediyesi’ de bir o kadar sorumlu olduklarını bilmesi gerekiyor.

Vatandaşlarımız hafta sonları bu tesise gitmek istediklerinde buraya nasıl ulaşacaklar? Arabası olan aracıyla gidecek ya aracı olmayan buraya nasıl gidecek? Nasıl gideceği belli değil? Neden değil? Çünkü Isparta Belediyesi bu önemli yatırım merkezi olan Davraz Kayak merkezine hafta sonu araç kaldırma tenezzülünde bulunmuyor.Bulunmak istemiyor. Aylık binlerce lira harcamaktan çekinmeyen belediyemiz, Davraz Kayak merkezine 2 araç göndermeyi Isparta'lılara çok görüyor.

Bürokratlarımız, İşadamlarımız ve kamuoyu Isparta’ya neden yatırım yapılmıyor diyorlar. İktidar’da Davraz kayak merkezine 25 milyon dolar harcadık yatırım yapılmıyor diyenler peki siz ne yaptınız şehriniz için dediklerinde ne diyeceğiz? Tabiî ki hiçbir şey diyemiyeceğiz.

Kalın Sağlıcakla.