Anadolu Gazeteciler Platformu (AGP), 29 Ekim 2023 tarihinde gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; herkesin bilgi edinme, halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını, iletişim, düşünce açıklama, eleştiri ve yorum hakkı ile ifade ve basın özgürlüğünü savunmak; gazetecileri meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle geliştirmek, ilerletmek, korumak ve yüceltmek için kuruldu.

Kısa zamanda ülke çapında ses getiren AGP, bu yılın enlerini seçmek için kolları sıvadı. Platform yöneticilerinin yaptığı geniş çaplı araştırma sonucu yılın enleri tespit edildi.

HAK EDEN İÇİN TAKDİRİ ESİRGEMEMELİYİZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Anadolu Gazeteciler Platformu Genel Başkanı Habip Çadırcı şöyle dedi:

“İnsan hayatında haklı övgünün ve takdirin gücü önemlidir. Hak eden insana takdiri esirgememeliyiz. Takdir edilmek, insanın yaptığı işe olan heyecanını ve şevkini arttırır. Yaptığı iş ve başarısı takdir edilen kişide, daha çok iş yapmak isteği ve başarma tutkusu uyanır. Buradaki kilit nokta, takdir gören kişinin kendini beğenmişliğini arttırmak ve egosunu beslemek değil, aksine onu, daha iyisini yapmaya teşvik etmektir.

Yıldız ve yıldızlar ancak kendilerini görebilen, fark edebilen, onları görünce mutluluk duyabilen insanlar varsa güzeldir.

En iyi olmak mutlak surette iyilerin içinde olmayı gerektirir.

Bu ‘en’ olmak insana gurur verdiği kadar da sorumluluk yükler.

Takdirin birçok yansıması vardır. Bunlardan iltifat, alkış, ödül önem arzeder. Daha güzel işlerin yapılması ve daha başarılı çalışmaların gerçekleşmesi için bu törenleri, Anadolu Gazeteciler Platformu olarak önemsiyoruz.

 Bu gecenin düzenlenmesinde maddi manevi katkıda bulunanlara teşekkür ediyor, ödül alacak tüm değerlerimizi kutluyorum.”

7 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti 7 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti

BASIN HALKIN TEMSİLCİSİDİR

AGP Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı, Hukukçu-Yazar, Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran da, YİK Başkanı olmaktan gurur duyduğu Anadolu Gazeteciler Platformu’nun kuruluşundan kısa bir süre sonra böylesine önemli bir etkinliğe imza atmasının önemsediğini söyledi.

Hukukun dışında çeşitli konularda makaleleri olduğuna dikkat çeken Av. “Basın halkın temsilcisidir. Toplum, basın aracılığıyla ülke ve dünyadaki gelişmeleri izlemekte, yeri geldiğinde yine basın sayesinde hakkını arayabilmektedir. Ülkelerin ayrılmaz parçası olan basının tarafsız, doğru ve değerlere saygılı şekilde davranması toplumun huzuru ve güveni için çok önem arz etmektedir. Anadolu Gazeteciler Platformu olarak bu anlamda hassasiyet taşıyan arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek ülkemize ve basın mesleğine katkı sunmak üzere yola çıktık. Bu uğurda emeği geçen, geçecek olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MESLEĞİNİ DÜZGÜN YAPANLARI KUCAKLAMAYA HAZIRIZ

AGP Genel Başkan Vekili Müslüm Aktürk ise, gazetecinin görevinin sadece eleştirmek olmadığına dikkat çekerek, “Ortada bir haksızlık, hukuksuzluk, yanlışlık varsa elbette yazmalı ve eleştirmeliyiz. Bunun yanı sıra güzel faaliyetler bulunarak ülkemize eğitimde, sağlıkta, bilimde, ekonomide, yaşama dair her alanda katkı sunan kim varsa onu da takdir etmek gerekir. İşte biz de bu nedenle böyle bir etkinlik düzenledik. Kısmet olursa 27 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da mesleklerinde başarılı olan isimlere ödüllerini taktim edeceğiz” ifadesini kullandı.

AGP’nin yeni kurulduğunu hatırlatan Aktürk, mesleğini düzgün yapan bütün gazetecileri kucaklamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.