Isparta’da bir vatandaş internet üzerinden gördüğü aracı satın almak isterken dolandırıldı.  Dolandırıcılık olayının şüphelileri olduğu tespit edilen 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şüpheli N.T. tutuklanarak, şüpheli S.T. hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Konu ile ilgili olarak Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “02.02.2024 tarihinde Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine müracaat eden M.T. isimli vatandaşımız, sahibinden.com isimli internet sitesinde gördüğü aracı satın almak üzere Aksaray ilinden Isparta ilimize geldiği ve telefonla görüştüğü şüpheli şahsın hesabına 600.000 TL para gönderdiğini ancak bu şahsın aracın gerçek sahibi olmadığını, dolandırılmış olduğunu anladığını beyan etmesi üzerine;

Isparta Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda M.T. isimli vatandaşımızın 600.000 TL gönderdiği banka hesaplarına para çekilmeden bloke koydurularak vatandaşımızın maddi zararı engellenmiş, vatandaşımızın para gönderdiği hesap sahibinin İstanbul ilinde bankadan gelen parayı çekmek için sıra beklediği yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile kurulan koordine neticesinde hesaptan parayı çekmeye gelen N.T. ve S.T. isimli şahıslar 02.02.2024 günü yakalanarak GÖZALTINA alınmışlardır. 03.02.2024 günü MEVCUTLU olarak adli mercilere sevk edilen şüpheli N.T. TUTUKLANMIŞ, şüpheli S.T. hakkında ise ADLİ KONTROL KARARI VERİLMİŞTİR” denildi.

Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Uçtu Kontrolden Çıkan Otomobil Bahçeye Uçtu

Haber Merkezi