Yapılan açıklamaya göre, trafik cezası alan sürücülere 15 gün süre verildi ve bu süre zarfında cezalarını ödeyenler, erken ödeme indiriminden yararlanabilecek.

Ayrıntılar:

Ayhan Özer Vefat Etti Ayhan Özer Vefat Etti
  • Trafik cezası alan kişiler, cezalarını 15 gün içinde tek seferde ve taksitlendirmeden ödemeleri durumunda büyük bir indirimden faydalanacak.

  • Cezayı tebliğ edildikten sonraki 15 gün içinde ödeme yapmayan sürücülere ise her ay yüzde 5 faiz eklenerek ceza tutarı artacak.

  • Trafik cezası sorgulamasını turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştiren sürücüler, Emniyet Genel Müdürlüğü bölümünde bulunan "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" butonuyla cezalarını görüntüleyebilir.

  • Trafik cezasını ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi, PTT veya banka şubeleri, vergi dairesi gibi çeşitli yöntemler kullanılabilecek.

  • Erken ödeme indiriminden yararlanmak için cezanın tebliğ edildikten sonraki 15 gün içinde tek seferde ödeme yapılması gerekiyor. Bu durumda sürücüler yüzde 25 daha az ödeyerek avantajlı bir ödeme gerçekleştirmiş olacaklar.

İçişleri Bakanlığı'nın bu uygulamasıyla sürücülerin trafik cezalarını daha uygun koşullarda ödemeleri ve erken ödeme indiriminden yararlanmaları amaçlanıyor