Bu siyah noktalar, özel bir seramik boyadan üretilir ve asla çıkarılamazlar. Üç ana amaca hizmet ederler: yapısal destek, güvenlik ve estetik.

Bu siyah noktalar, "frit bandı" olarak adlandırılır ve ön camı aracınıza bağlı tutarlar. Camı ve araç çerçevesini birbirine bağlayan dolgu macununa daha kavrayıcı bir yüzey sağlarlar ve aynı zamanda bu yapıştırıcıyı ultraviyole ışıktan korurlar.

Spor Ayakkabılarıyla Sporun Keyfini Çıkarın Spor Ayakkabılarıyla Sporun Keyfini Çıkarın

Fritler aynı zamanda güneş ışığına maruz kaldığında zayıflayacak olan yapıştırıcı bağını korumak için UV radyasyonuna karşı bir kalkan görevi görürler. Bunun yanı sıra, siyah noktaların dizaynı, camın kenarlarına doğru yoğunluğunun artmasıyla görsel bir geçiş efekti yaratır ve aracın genel görünümünü iyileştirir.

Bununla birlikte, siyah noktalar optik bozulmayı azaltarak sürücünün görüş açısını artırır. Panelin merkezine doğru küçülen noktalar, 'merceklenme' olarak da bilinen optik bozulmayı azaltmaya yardımcı olur.

Son olarak, siyah noktalar, güneş ışınlarını emerek içeri giren ışık miktarını azaltarak sürücünün gözlerini korumaya yardımcı olur. Bu, özellikle güneşin doğrudan vurduğu zamanlarda sürücünün rahat bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlar.

Tüm bu özellikler, araç üreticilerinin sürücülerin konfor ve güvenliği için ön cam tasarımında dikkate aldığı detaylardan sadece birkaçıdır