Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonomi Yönetim Topluluğu tarafından Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında "Üretim ve Sanayi" konulu bir konferans düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Savunma Sanayi Uzmanı Arda Mevlütoğlu konuşmacı olarak katıldı. 

Konferansın açış konuşmasını gerçekleştiren SDÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süha Çelikkaya, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılında Üretim ve Sanayi" başlıklı etkinlik ile üniversitemize konuk olan Arda Mevlütoğlu'na teşekkür ederek etkinliğin verimli geçmesini temenni ettiğini belirtti.

Daha sonra "Üretim ve Sanayi" konulu konferansı ile öğrencilerle buluşan Savunma Sanayi Uzmanı Arda Mevlütoğlu, kariyer yolculuğu hakkında bilgi verdi. Mevlütoğlu, günümüzde eğitim hayatının teknolojiyle iç içe geçtiğini belirterek “Önemli bir hayat öğretisi olarak, etik ve ahlaki değerler üzerinde inşa edilmemiş hiçbir sanayinin kalıcılığı olamaz. Üretilen bilginin özgünlüğü, bilgiye verilen değer, proje yönetilirken takip edilmesi gereken kurallar, kişisel ahlak, yaptığınız işin kalıcılığını ve sürdürülebilirliğini sağlayan faktörlerdir." dedi.

Isparta'da Onlarca Vatandaş Bisiklet Sürdü Isparta'da Onlarca Vatandaş Bisiklet Sürdü

Örtük bilgi hakkında bilgi veren Mevlütoğlu, “Yapay zeka, batarya, endüstri 4.0 gibi popüler alanlarda fark yaratan konularda özgür olarak üretime geçmemiz gerekiyor. Tercüme ile bilim olmaz. Biz bu bilgileri başka ülkelerden alıp içselleştirip üretime geçemeyiz.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Arda Mevlütoğlu şunları kaydetti: “Yenilikçi ve çığır açan teknolojiler ile ilgili araştırma yapın. Yapay zeka, endüstri 4.0, biyoteknolojiler alanlarında dünyada neler olup bitiyor araştırmalarını yapalım. Bunlar hakkında düşünmenizi tavsiye ediyorum. Mezun olduğunuzda sektörde veya akademik alanda dünyayla aynı frekansta olmanız gerekiyor. Dünyaya entegre olmalısınız. Dünyada konuşulan konuları takip ediyor olmalısınız. Rekabetin çok yoğun yaşandığı bir ortamdayız."

SDÜ Bülten