Isparta’nın iddialı Milletvekili Adayları arasında yer alan  Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir seçim çalışmalarını gece-gündüz demeden devam ettiriyor.

Köy, mahalle, kasaba , ilçe ve Çarşı-Pazar demeden seçim çalışmalarını sürdüren ve Yeşil Isparta projesini halka anlatmaya devam eden  Aydemir ilginç seçim propagandası çalışmalarıyla da halkın takdirini ve ilgisini topluyor. Gerek kendisinin gerekse çevresindekilerin sağladığı araçlarla propaganda çalışmalarını hem merkez de hem de köylerde sürdüren Aydemir her gittiği yerde halkın sevgi gösterileri ile karşılanıyor. 

“DİĞER ADAYLARDAN DAHA İYİ ÇALIŞIYOR”

Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir’in seçim çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten vatandaşlar ise, “Mustafa Beyi her yerde görüyoruz. Halkın içinde ve bizlerin sorunlarını dinliyor, bize göre gayet olumlu olan Yeşil Isparta projesini anlatarak seçmenlerden oy ve destek istiyor. Allah yolunu açık etsin, inşallah Milletvekili seçilir de Isparta’ya hizmet  etme konusunda vaatlerini yerine getirir. Biz kendisine güveniyoruz. Dedikleri gayet akılcı, yapılamayacak işler değil. Rüzgar ve güneş enerji santralleri sayesinde bizlerinde elektrik faturaları hiç olmazsa sıfıra düşer diye düşünüyoruz”  şeklinde görüş belirttiler.

ENERJİ SANTRALLERİMİZEHALKIMIZI ORTAK EDECEĞİZ 

Her defasında Yeşil Isparta projesinin detaylarını kamuoyu ile paylaşan Aydemir, halka yaptığı çağrıda şöyle dedi:

“Değerli Ispartalılar Dünyanın ve Isparta’nın en büyük sorunu iklim değişikliği, küresel ısınma, ülkeler bunu yeni yeni ciddiye almaya başladılar. Şu ilkbahar yağmurları da olmasa neredeyse tereddüte düşecektik bırakın enerjiyi ekin olmayacak, ekmek olmayacaktı. Bu yağmurlar biraz kurtardı durumu. Dünyanın bir iki derece fazla ısınması iklim değişikliklerine yol açıyor, buzulların erimesine neden oluyor. Dünya önlemler almaya başladı. Alınan en önemli kararlardan bazıları yani kömür, petrol, doğalgaz türü yakıtlardan 2053 yılına kadar kurtulmak, nasıl başaracağız bunu işte  yenilenebilir enerji kaynaklarıyla başaracağız bunu, ülkemizi buna hazırlamamız gerekiyor. Devletin bununla ilgili teşvikleri var, ama yeterli değil. Bizim 104 milyar dolarlık paranın dışarıya gitmesinin engellenmesi lazım. Biz ihracatımızı 500 milyar dolara çıkaracağız diyoruz ne ile çıkaracağız bunu. Eğer biz zamanında gerekli tedbirleri alsaydık  enerji ithalatının büyük bölümünü yerli ve milli kaynaklardan karşılamış olabilirdik. Bunun önceliklendirilmesinin gerektiğine inanıyorum. 

BUNLARI YAPABİLMEMİZ İÇİN SİYASİ ETİKET LAZIM

Isparta'da bugün ( 3 Mayıs 2024) vefat edenler Isparta'da bugün ( 3 Mayıs 2024) vefat edenler

Elektriksiz bir hayat düşünülemez. Bunları yapabilmemiz için siyasi etikete ihtiyacımız var. Ben bu işin içindeyim. Benim  2 santralim var, 6 proje yaptım. Örneğin 2023 yılında bütçeye konan enerji sübvansiyonu parası 530 milyar Türk parası 30 milyar dolara yakın  para eder, ha bunun yapılması lazım mıydı evet yapılması lazımdı. Ama biz 30 milyar dolarlık rüzgar santrali yapsaydık 100 milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretmiş olurduk.   Onun için bunların çok iyi planlanması lazım, yukarıya birilerinin önermesi lazım, kim önerecek. Seçilmiş milletvekilleri önerecek. Enerji Bakanından Sayın Cumhurbaşkanına kadar bununla ilgili planlamaları yapıp önlerine hesapları kitapları önlerine koymamız lazım. İşte biz Yeşil Enerji  Projesine odaklanıyoruz. Enerjide yeşil, tarımda yeşil bütün sektörlerde  yeşile döneceğiz. Karbon emisyonundan kurtulacağız, Isparta’mız Türkiye’ye örnek olacak. “