Oysa ki böyle bir teklif bizden çıkmalıydı, nede olsa biz Gül memleketinde yaşıyoruz, Gülle ilgili her türlü düşünce, proje bizde olmalıydı?

Hafta sonu Milli Eğitim Bakanı sayın Ömer Dinçer ilimize geldi. Basına kapalı ve açık alanda verdiği mesajlar hem ilimiz hemde ülkemiz açısından önemli.

Isparta için verdiği mesajlar arasında bir cümlesinin yada teklifinin altını çizmek ve bu konudaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Bakan Dinçer: ‘GÜL MESLEK LİSESİ AÇALIM’

Gülün tarihçesini anlatmama gerek yok. Gülcü İsmail Efendi ile başlayan bu serüven Cumhuriyetden önce başlamış, Cumhuriyetle birlikte günümüze ulaşmıştır. Bugüne kadar birçok Milli Eğitim Bakanı hükümetde görev yaptı, hatta bunlardan bir taneside hemşehrimiz Erkan Mumcu idi.... Hiçbir Bakan, dünyanın gül bahçesi Isparta’da Gül Meslek lisesi açma fikrini ortaya atmadı.

Çiçeği burnunda yeni Bakan Ömer Dinçer ilimizi ilk ziyaretinde böyle bir fikri ortaya koyarken samimi duygularını bizimle paylaştı. Oysa ki böyle bir teklif bizden çıkmalıydı, nede olsa biz Gül memleketinde yaşıyoruz, Gülle ilgili her türlü düşünce, proje bizde olmalıydı?

Nerede sayın Bakanım?......

 Bunları düşünecek, proje geliştirecek, Ar-Ge’yi kuracak, kent konseyini oluşturacak, birlik ve beraberliği sağlayacak Ispartalı!..

Geçtiğimiz günlerde bir dost sohbetinde bir arkadaşımın tesbiti de beni çok üzdü ve düşündürdü. Ispartayı, Ispartalıların dışında herkes yönetiyor, Isparta kimlere kaldı?

Belki bu fikirlere katılmayacaksınız, elbette bende katılmıyorum, bir Ispartalı olarak Ispartanın sahibi olmaya, fikirlerimizi söylemeye devam edeceğiz.

Isparta’nın simgesi olan bir başka markamız elma ile ilgili fuar düşüncesi yine beni heycanlandıran önemli bir gelişme olarak görüyorum. Isparta’nın markalarını gün yüzüne çıkartacak, dünyaya tanıtacak her türlü projeye destek vermeye hazırım.

Türkiye üretiminin yüzde %40’nı karşılayan Isparta'da neden Elma borsası yok, neden elma ile ilgili fuar yapılmıyor, yine elma ile ilgili Enstitü, araştırma merkezi yada yüksek okullardan birisinde elma bölümü açılmıyor, bu örnekleri çoğaltmak mümkün....

Eğirdirde ilki düşünülen Elma fuarı fikrini ortaya koyan, geliştiren ve destek veren herkesi kutluyor çalışmanın başarıya ve hedefe ulaşacağını ümit ediyorum.

Son olarak Isparta Milletvekili Bilgiç’in önüne sunulan ‘LOJİSTİK MERKEZ’ raporunun olumlu sonuçlanması, sürekli kan kaybeden Isparta’nın canlanması için önemli bir girişim olacağını düşünüyorum. Yoksa büyük paralar harcayarak Süleyman Demirel havalimanına hangar yapan firma zarar ettiği yetmiyormuş gibi pılını pırtısını toplayıp gidecek.

Saygılarımla....