Başkan Başdeğirmen: 86 milyon TL gelir elde ettik, bu para Şükrü Başdeğirmen’in hesabına yatmadı. 
 
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eski Zabıta-İtfaiye Müdürlüğü binasının bulunduğu arazi ile Yazısöğüt Köyü’ndeki belediyeye ait bazı arazilerin satışı üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi. Eski Zabıta ve İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu arazinin 86 milyon liraya satıldığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Bu para Şükrü Başdeğirmen’in hesabına yatmıyor.  Ancak, kendisiyle alakası olamayanlar bu satışı ve yapılan iyi işleri şikayet ediliyor, art niyetli insanlar yüzünden vatandaşlarımız mağdur oluyor bu satışlar meclis onayı olmadan yapılmıyor, Biz bunu Ispartalıya hizmet olarak kullanacağız. Bizim dönemizde 248 bin metre kare araziyi belediyeye kazandırdık” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eski Zabıta-İtfaiye Müdürlüğü binasının bulunduğu arazi ile Yazısöğüt Köyü’ndeki belediyeye ait bazı arazilerin satışını eleştirenlere yanıt verdi.

Belediye’nin 3 bin 600 adet gayrimenkulü bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “biz bunları vatandaşlardan talep geldikçe değerlendiriyoruz. Hiçbir belediye arsasını tırnak parseller hariç, meclisten habersiz ve ihalesiz satmıyoruz” dedi.

Yazısöğüt Köyü’nde toplam 11 parselin vatandaşlar gelen talepler doğrultusunda satışa sunulduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen, eski zabıta ve itfaiye müdürlüğünün bulunduğu 9 parselden ise 86 milyon lira gelir elde edildiğine dikkat çekti.

Arsaların satılarak değil, kiralık olarak verilmesi yönündeki taleplere de değinen Başkan Başdeğirmen, “belediyenin 100 milyonun üzerinde alacağı var. Kiralardan belediye 100 misli zarar ediyor” diye konuştu.
 
Arsa satışından elde edilen 86 milyon liralık gelirin kendisinin hesabına yatmadığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “burası yolgeçen hanı değil. Paralar belediyenin kasasında. Biz bu parayı Isparta’ya hizmet etmek için kullanıyoruz. Kötü niyetli kişilere Tüyü bitmedik yetimin hakkını yedirmeyiz” dedi.
 
Başkan Başdeğirmen: Belediyeye 248 bin metre kare arazi kazandırdık
 
Göreve geldiğin günden itibaren belediyeye 248 bin metre kare arazi kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Başdeğirmen, önceki dönemlerden de çok sayıda kamulaştırmasız el atmalardan dolayı belediyeden para ödediklerini ifade etti.

‘’Isparta için çalışıyoruz”
Başkan Başdeğirmen: Devletin parasını bu memleketin insanı için kullanıyoruz
Isparta’ya kazandırılan yatırımların devletin parası olduğunu belirten Belediye Başkanı Başdeğirmen, “biz devletin parasını bu memleketin insanı için kullanıyoruz. Bu hazımsızlık nereden geliyor. Ben Isparta için yapıyorum, Isparta için çalışıyorum” diye konuştu.

Bizden önceki dönemden Çünür Otogarında kamulaştırmasız el atma nedeniyle mahkemelik olunmuş, ödemesi geldi ödedik, Çünür Otogarda kat karşılığı mülk sahipleri gelmeye başladı, ya arazimizi verin yada parasını ödeyin diyenler oluyor onlarıda satın aldık. Damgacı sokakta 5 ev aldık, Pirimehmet Otoparkını aldık, Millet bahçesinden 7,300 metre yer aldık, bezirgan andık deresi bölgesinden 3,300 metre yer aldık, daha sayamadığımız çok sayıda mülk 2019 yılından bu yana belediyemize geçti.

2019 yılından bu yana Kamulaştırma ve Satın alma yoluyla yaklaşık 102.000,00 m² Arsa Isparta Belediyesi mülkiyetine geçti.

Bunlardan Bazıları 
•    Çünür Otogar Yaklaşık 29.000,00 m²
•    Şehir Hastanesi yanı keresteciler civarı 19.900,00 m²
•    Çünür Mezarlık alanı 11.500,00 m²
•    Millet Bahçesi 7.300,00 m²
•    Pirimehmet Mahallesi Otopark 1.535,72 m²
•    Damgacı Sokak 1.675,00 m²
•    Bezirgan Andık Deresi 3.300,00 m².

Ayrıca Milli Emlak Müdürlüğü ile Takas yolu ile 146.000,00 m² Alan Isparta Belediyesi’ne Kazandırıldı.
Bunlardan Bazıları 

•    Çünür Tepesi 133.000,00 m²
•    Batıkent Spor Alanı 10.000,00 m²
•    Atatürk Parkı Arkası Valilik önü 2.780,00 m²  Isparta Belediyesi’ne Kazandırılmıştır.
 

Çift park eden araçlara mobese kameralarından ceza! Çift park eden araçlara mobese kameralarından ceza!