MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın, belediye yönetiminin sokak hayvanları için 2023 yılı bütçesine 20 milyon lira ödenek ayırdığını açıklamalarına cevap veren Başkan Başdeğirmen, kendi döneminde hayvan barınağı yaptığını anlatıyor. Kendisinden sonraki belediye yönetimini hayvanları beslemek için bütçeye ödenek koymasını eleştiriyor’ dedi.

İmam Hatip Ortaokuluna 5. Sınıflar için seçimle öğrenci alınacak İmam Hatip Ortaokuluna 5. Sınıflar için seçimle öğrenci alınacak

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen yapılan bu eleştiriyi değerlendirerek, ‘Seçim yaklaştıkça halktaki seçim atmosferini gören sayın Günaydın nereden nasıl saldıracağını bilemez hale geldi. Herşey bitti şimdi zavallı sokak hayvanları siyasete alet edildi. Allah şaşırtmasın’ dedi.

Kendi döneminde hayvan barınağı yaptıklarını hatırlatan Yusuf Ziya Günaydın’ın kendisinden sonraki belediye yönetimini hayvanları beslemek için bütçeye ödenek koymasını eleştirmesini tuhaf bulan Başdeğirmen; “Daha önce de seçimi kaybedip tekrar koltuğunu geri aldığında merhum başkan Hasan Balaman’ı ‘Milyonlarca liralık kebap yemişler’ diye eleştiren Günaydın’ın bu iddiasının aslı da sonradan ortaya çıkmıştı. O dönemde cenaze evlerine taziye için pide gönderen Balaman yönetimi 5 yılda çok sayıda vatandaşın evine kıymalı ve peynirli pide göndermiş bunu sağlayan ilgili firmada belediyeye fatura kesip alacağını tahsil etmişti. Günaydın’ın Aybatılı dönemini ‘Kapiçino içilmiş’ Balaman dönemini ‘Kebap yenilmiş’ diye eleştirmesinin ardından bizim dönemimizi de mama yenilmiş diye eleştirmesi doğrusu hiç yabancı gelmedi” sözlerine yer verdi.

Haber Merkezi