Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen belediye meclisi Haziran ayı olağan toplantısına başkanlık etmek üzere geldiği toplantıda meclis üyelerine kızının sağlık durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

13 Mayıs tarihinde ata bindiği sırada düşen ve başına aldığı darbe ile ağır yaralanan Mürüvvet Başdeğirmen’in hayati tehlikeyi henüz atlatamadığını belirten Başkan Şükrü Başdeğirmen, ‘Allah’tan gelen herşeye razıyız. Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik sizlerden dua etmenizi rica ediyorum. Zira kızımı tekrar sağlığına kavuşturacak olan sizlerin gönülden gelen dualarınızdır’ dedi.

HASTANE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Kızının tedavi gördüğü SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hastane yönetimi ve hocalar tarafından ne gerekiyorsa yapıldığını aktaran Başkan Başdeğirmen, ‘Başta rektör hocamız, dekanımız, hastane başhekimi, hocalarımız, sağlık personelimiz hepsinden Allah razı olsun. Ne gerekiyorsa ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın bakanımız aradılar. Yurt genelinden çok sayıda doktorlarımız aradı geldiler gördüler ve hastanede yapılması gereken ne varsa yapıldığını söylediler. Böylece hastanemizin ne kadar donanımlı olduğunu da görmüş olduk. Ben tüm hastane yönetimine gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.

Kızının durumundan dolayı 2-4 Haziran tarihlerinde yapılan festivalin iptal edilmesi için kendisine önerilerde bulunulduğundan söz eden Başkan Şükrü Başdeğirmen, ‘Biliyorsunuz festival 1 yıl öncesinden planlanan ve artık Ispartamızda geleneksel hale gelen bir etkinlik.

Bu acı ben, eşim Şadiye hanım ve oğlum Celal arasında olan bir iç mesele. Bunu şehrimize mal etmek doğru bir yaklaşım olmaz. Biz geçmiş yıllarda da festivaller yaptık konserler düzenledik. O konserler yapılırken benim gibi yoğun bakım önünde bekleyen insanlarımız vardı. Isparta’da günde 10 cenaze kalkıyor. O evlerde yas oluyor.

Isparta32 Spor’lu gençlerden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Isparta32 Spor’lu gençlerden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Bundan dolayı konser iptal ettik mi? Bu nedenle acı bizim acımız olduğu için Isparta için önemli bir tanıtım kaynağı olan festivalin iptal edilmesini uygun bulmadım’ diye konuştu.

SADECE ANTALYA’DAN 200 OTOBÜS GELDİ
Başkan Başdeğirmen festivalin oldukça verimli geçmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, ‘Kültür Müdürlüğü’nden aldığım bilgiye göre hafta sonu Antalya’dan TÜRSAB vasıtasıyla 200 otobüs geldiği söylendi. Keza Denizli, İzmir ve Aydın gibi illerimizden de çok sayıda misafir ağırladık. Festival hem şehrimiz hem de gülümüzün tanıtılması açısından önemli bir yer tutuyor’ sözleri ile festivalin önemine vurgu yaptı.

Belediye meclisinde başkan Şükrü Başdeğirmen oturuma gelmeden önce meclis başkan vekili Gülsüm Tunçbilek’in talebiyle başkanın hastanede tedavi gören kızı için dua edildi.