Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, otogar ve AVM esnafıyla buluştu. Açılışı için gün sayılan yeni otogar inşaatında gelinen son durumun, orada iş yapacak olan yazıhane sahipleri ile ürün satışı yapacak dükkân işletmecilerinin sorularını yanıtladı.

Programa katılan IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dağlı, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederken, otogar yazıhane işletme sahiplerinden Hüseyin Öz de “Yıllardır otogarda işletmecilik yapıyoruz, hayatımızda ilk kez böyle bir toplantıya katılıyoruz, bundan dolayı da Başkanıma teşekkür ederiz. Belediye Başkanı demek şehrül emin demektir. Bizlerin gönlünü almak ilk defa başkanıma nasip olduğu için ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Otogar esnafı kendilerinin görüşlerine değer verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederken, yeni otogar alanında yazıhaneler ile gül ürünleri, lokanta gibi yerlerin birbirinden çok mesafeli olduğunu belirten gül ürünleri satışı yapan esnaf otobüslerin bekleme süresi içerisinde kendilerinin iş yapma şanslarının azalabileceğini dile getirdi. Esnaf “Bizleri mağdur etmeyeceğinize samimiyetle inanıyoruz” dedi.

Asgari Ücretli Çalışanlara Yeni Destek Paketi Yolda Asgari Ücretli Çalışanlara Yeni Destek Paketi Yolda

Yeni otogar alanını yeniden yaparken kimsenin mağdur olmaması için gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Otobüs yazıhanesi işletmecileri arkadaşlarımızla yeni otogar alanında 3-4 kez bir araya geldik. Yazıhane sahibi arkadaşlarımız yapılanlardan memnuniyetlerini belirttiler. Yeni otogar alanında gül ürünleri ve diğer otogarda işletme yapanlarla sizlerle oraya gidelim. İnşaat devam ediyor, varsa yapılabilecekler onları sizlerin istediği şekle çevirelim” görüşlerinde bulundu.

Köy garajının mevcut yerinde hizmet vermeye devam edeceğini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Köy garajı esnafımız yerinde kalmak istedi. Bizlerde yeni otogarın tamamlanmasının ardından köy garajını yenilemeye başlayacağız” dedi.

Yeni otogar alanının esnaf için hayırlara vesile olması temennisinde bulunulurken, “Yeni otogar inşallah bereketli işlerin kapısını açar” ifadelerine yer verildi. Mevcut otogar alanının değerlendirilmesi esnasında 2 katlı yapılacak olan yer altı otoparkının 3 kata çıkarılması ve IYAŞ’ın da buna destek vermesi teklifinde bulunuldu.

Böyle bir düşüncenin kendileri için de değerli olduğunu aktaran Başkan Başdeğirmen, mevcut otogarın taşınmasıyla birlikte bölgede 86 bin metrekarelik bir alan çıktığından bahsetti. Başdeğirmen, projede otogar alanı ile cami arasındaki yolun kapatılacağını, cami ve kongre merkezi duvarlarının kaldırılacağını, Böcüzade Parkı ile birleştirilmiş bir uygulama yapmayı planladıklarını anlattı. Başdeğirmen, “86 bin metrekarelik bir yaşam alanı yapıyoruz. Bu yaşam alanı için de yer altı 2 katlı, bir katına da biz destek verelim derseniz 3 katlı bir otopark. Yaklaşık 700 araçlık bir otopark. Bölgede ayrıca Öğrenci Etkileşim Merkezi kuracağız. 1500 kişilik bir kütüphane yaparak burada öğrencinin hareketliliğini devam ettirmek. Otopark yapılırken, o konuyu hep birlikte yeniden değerlendirelim” dedi.

23 yıldır otogar alanında simit satışı yaptığını ve yürüme engelli olduğunu aktaran bir esnaf da “Yeni yapılan otogar güzel, bu alanda görme ve yürüme engelliler için bir planınız var mı?” soruna cevap veren Başkan Başdeğirmen, “Engellilerimizle hep beraberiz, hiçbir zaman engellilerimizle ayrı olmadık. Hayatında zorluk yaşayan her bir vatandaşımızın yanındayız” şeklinde konuşurken, engelli vatandaşlar için göreve geldiklerinden buyana yaptıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.