Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeni Stadyumun Dere Mahallesinin batısı, Işıkkent Mahallesinin güneyinde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na spor amaçlı tahsis edilen alanda yapacaklarını açıkladı. 

Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantıları bugün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

KOMİSYON; “KURUM GÖRÜŞÜ  ALINMASI UYGUN BULUNMUŞTUR” 

Meteoroloji Isparta'yı Uyardı Etkili Geliyor Meteoroloji Isparta'yı Uyardı Etkili Geliyor

Gündemin 8. Maddesinde yer alan; Dere Mahallesinin batısı, Işıkkent Mahallesinin güneyinde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na spor amaçlı tahsis edilen alanda imar planı yapılmasının görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, İmar Komisyonu Başkanı Hakkı Kaya tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Dere Mahallesinin batısı, Işıkkent Mahalesinin güneyinde bulunan yaklaşık 33 Hektarlık alanda spor alanı yapılmak üzere imar planına esas kurum görüşlerinin alınması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi. 

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “YENİ  STADYUMU ORAYA YAPACAĞIZ”

Başkan Başdeğirmen, söz konusu gündem maddesiyle ilgili bir bilgilendirme yapmak istediğini belirterek şunları söyledi; “Bilindiği gibi, şehrimizdeki Stadyum bir hayli eski kaldı. Artık yerine şehrimize yakışır bir Stadyum gerekiyor. Bu doğrultuda, Dere Mahallesinin batısı, Işıkkent Mahallesinin ise güneyinde bulunan 343 bin metrekarelik bir alan var. Tarım ve Orman Bakanlığından Gençlik ve Spor Bakanlığına geçen o alanı biz Bakanlıktan tahsis ediyoruz ve 40 bin metrekaresine şehrimize yeni bir Stadyum kazandıracağız. Diğer alanlara ise başta spor tesisleri, halı ve çim sahalar yapacağız. 

“OFF – ROAD YARIŞLARI VE TRAP ATIŞLARI ORADA YAPACAĞIZ” 

Bahsetmiş olduğum o alan şuanda bozuk bir alan görünümünde. Biz baştan sona düzeltip tesfiye edeceğiz. Bu alanın bir kısmına Stadyum, Sahalar yaparken bir kısmına ise özellikle engebeli olan bölümlerine Off – Road Araçları için yarış pisti haline getireceğiz. Bir kısmına ise Trap Atışları Poligonu yapacağız. 

“O ALANA BÜYÜK BİR MEZARLIK VE CENAZE İŞLERİ TESİSLERİ YAPACAĞIZ” 

Ayrıca, bahsetmiş olduğum bu alanın yanındaki 300 bin metrekarelik alanı da Orman Bakanlığından istedik ve orayı bize verdiler. Orayı da bu Bakanlıktan alıp orayı da çok güzel bir tesfiye yaparak şehrimizin en büyük Mezarlığı yapacağız. Orada, cenaze ile ilgili tüm iş ve işlemlerin yapılabileceği tesisler kuracağız. 

“ORADA TOPLAM 650 BİN METREKARELİK ALAN BİZİM OLACAK” 

Böylece, Spor Bakanlığından aldığımız 343 bin metrekare ve Orman Bakanlığından aldığımız 300 bin metrekarelik alanla birlikte orada yaklaşık 650 bin metrekare alan Isparta Belediyesinin olacak” dedi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaptığı açıklamaların ardından söz konusu gündem maddesini meclis üyelerinin onayına sundu ve konu oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.