Pandemi sürecinde koronavirüs geçiren Amos, geçirdiği covid 19 geçirdiği dönemde hastalığı diğer insanlardan daha ağır geçirmesi sebeiyle  kilo vermeye karar verdi.  Bu kararın ardından Amos, obeziteyle mücadeleye başlamasıyla Isparta'daki diyetisyen Sıla Gümüş ile görüştü. Gümüş, danışanını yakından takip ederek, kişiye özel ve metabolizmasına uygun bir diyet programı hazırladı. Sürecin başlamasının ardından Amos, kararlılığı ve azmiyle bir yılda tam 40 kilo verdiğini belirtti.

Çalışan Traktör Suyla Gıcır Gıcır Yıkandı Çalışan Traktör Suyla Gıcır Gıcır Yıkandı

Amos, kilo verme sürecini şu sözlerle anlattı: "Koronavirüs teşhisi konulduktan sonra kilo verme kararı aldım. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizle geçen süreç, hem sağlığımı güçlendirdi hem de kilo kontrolümde olumlu etkiler sağladı. Her kilo kaybımda kendimi rahat ve huzurlu hissettim. Bu da beni motive etti. Bu sürecimde diyetisyenim Sıla hanım, kilo verme sürecimde bana uzman rehberlik sağlayarak, sağlıklı beslenme stratejileri ve kişiselleştirilmiş önerilerle sundu. Böylelikle başarıyla ilerlememe yardımcı oldu. Bir yıl önce kilo verme yolculuğuma başladım ve 40 kg kaybettim. Hedefim, ideal kiloma ulaşana kadar devam etmek ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak." dedi.

Diyetisyen Gümüş ifadelerinde ; "Amos'un azmi ve kararlılığı gerçekten takdire değerdi. Onun sağlıklı bir şekilde kilo vermesi için kişiselleştirilmiş bir beslenme programı hazırladık ve süreci yakından takip ettik. Özellikle pandemi sürecinde yaşadığı zorluklar danışanımı iyice motive etmiş. O da disiplinli bir şekilde programı uyguladı ve başarılı sonuçlar elde etti. Kilo verme sürecinde Amos'a destek olmaktan ve sağlıklı yaşamına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum."ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur