Geçen hafta Çarşamba günü Isparta’da meydana gelen aşırı yağışın oluşturduğu sel felaketinin bilançosu bazı kurumlar için ağır oldu. Mehmet Tönge Mahallesi, Ünikent ve Süleyman Demirel Üniversitesinin Doğu yerleşkesinde bulunan S.D.Ü. Tıp Fakültesinin bodrum katlarında milyonlarca liralık zararlar oluştu.

Selden meydana gelen zararın, yetkililere göre 7 Milyon TL olduğu söyleniyor. Yani 7 Milyon Tl'lik bir kaynak lazım. S.D.Ü. Tıp Fakültesi için burada aslında basit bir çözüm var. Buna karşı çıkacaklar çok olacaktır ama ben yinede yazayım da devletin kasasından yine milyonlarca lira boşa gitmesin.

Ben burada bu hastanenin niye oraya yapıldığı? Ortada mimari bir hata mı var? Hastane yönetiminin bu olayda ihmali var mı? Başka kusurlar var mı bunlara girmiyorum. Bu konular zaten bundan sonra kamuoyunda bolca tartışılacaktır.

Devlettten aslında SDÜ Tıp Fakültesi için 7 milyon TL'lik bir kaynak istemek yerine, hastanelerde çalışanlara verilen döner sermaye ücretleri bir süre verilmemeli bu para hastane de yapılacak tadilat onarım ve diğer teknik donanımların alımında kullanılmalı. Devlet eğer bir kaynak sağlayacaksa öncelikli olarak hastanenin çalışmasının durmaması için bir miktar kaynak aktarabilir. Kalan kaynak ise döner sermaye denen ödeneklerden karşılanmalıdır.

Şimdi döner sermaye lobisi tabii ki buna şiddetle karşı çıkacaktır. Döner sermayeden aldığımız üç kuruş, o üç kuruşu da buraya mı verelim diyeceklerdir. Damlaya damlaya göl olur.

Yöneticiler ve çalışanlar (Döner Sermaye’den para alanlar) hep fedakârlığı devletten isteyeceklerine bir kere de kendileri fedakârlık yapsınlar. Zaten bu hastane nasıl bir hastane ise sürekli zarar ediyor, sürekli borcu olan bir hastane durumunda. Gerçi Sayın Rektör bu hastanenin gelirlerini artırıyoruz, projelerimiz var desede işlerin gerçekte öyle olmadığı da aşikar.

Son olarak Sayın Rektör bu Hastanede aylık ne kadar Döner Sermaye Ücreti ödeniyor, şeffaflık ilkesi gereği kamuoyuna bunuda açıklarsa ne güzel olur!

Kalın Sağlıcakla.