Yazın gelmesiyle birlikte Karaman'da bisiklet kazaları artış gösterdi. Isparta’da uzun yıllar bisiklet tamiri yapan Tarık Sarı, kaza yapan bisikletleri göstererek, yaşanan kazalara çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Isparta’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle çocuklar sokaklarda vakit geçirmek istemesinden dolayı bisiklet kullanımı arttı. Ancak, bu durum zaman zaman trafikte tehlikeli sonuçlar doğurdu.

Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, bisikletle trafiğe çıkacak sürücülerin en az 11 yaşında olmaları gerekiyor. Bir de bisiklet sürücüleri yaya kaldırımlarını kullanmayıp bisiklet yolları veya yolun sağındaki şeritte sürerek trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Sürücülerin bisikletlilere saygı göstermediğini belirten Sarı; “Yaz ayları geldi. Isparta’da tamir ettiğim bisikletler çoğaldı.

Bisiklet alan birçok kişi 1 ya da 2 hafta sonra kaza yapıp geliyor. Isparta’da sürücüler bisikletlilere yol vermiyor. Bisikleti de bir araç olarak görülmüyor. Bu durum kazalara sebebiyet veriyor. Bisikleti özellikle çocuklar kullanıyor.

Şuana kadar yaşanan kazalarda ciddi bir durum olmadı. Genelde ufak kazalar oluyor. Bu kazaların yaşanmaması için yetkililer bazı önlemler almalıdır. Isparta’da bisiklet yolları uzatılmalı ve artırılmalıdır. Kentte yol olmadığı için bisiklet kullanan vatandaş araçlardan korkarak kaldırıma çıkmaktadır.

Bu durumda bu kez de yayalar bisikletlilerden rahatsız oluyor. Ayrıca bisiklet sürerken anne ve babalar çocuğun nerede sürdüğüne çok dikkat etmelidir. Şuan Isparta’da yaz aylarının gelmesiyle beraber bisiklet kullanımı aşırı derecede artmış durumdadır.

Araç sürücüleri de bu duruma göre bisiklet kullananlara saygı göstermelidir” dedi.