Önümüzdeki iki hafta sonu, çocuklarımızın geleceğini belirleyec ek üniversite sınavları var. Bir hafta düğünlerdeki gürültü için gerekli  önlemler alınmalı, düğün sahipleri de kendi çocukları sınava girerken ne bekliyorlarsa onu yapmalı
 
 Bugüne kadar bu derece gündeme gelmedi ama bu yıl daha duyarlı veliler sayesinde düğünlerdeki gereksiz ama insanları rahatsız eden bazı uygulamalar gündeme geldi. Bu uygulamaların başında gürültüler geliyor. Üniversitesi sınavının çocuklarımız için, aileler için ne derece önemli olduğunu, çocuklarımızın geleceğine yön verdiği hayati bir sınav olduğunu herkes biliyor.
 
Yarın, Pazar günü ve haftaya üniversite sınavı var. Çocuklarımızın motivasyonu, çalışması sınav başarısı için çok önemli. Ancak, düğünlerde yoğunlaştı.
 
Sayın Valimizin yarından başlamak üzere bir haftalık süreçte düğünlerdeki bazı uygulamalar için bazı yasaklamalar ve kısıtlamalara gitmesi sevindirici. Vali beye bu teklifi götüren ve yardımcı olan daire müdürlerimizi de kutluyorum. Sokaklarda yapılacak düğünler için mutlaka önlem gerekiyordu.
 
Ortada insanların hayatlarına yön vereceği, gelecekleri için yol çizeceği bir sınav var. Bu nedenle düğünlerde özellikle akşamları  gürültülü eğlencelerin en geç 22.30 – 23.00 gibi bitirilmesi, konvoy düzenlenmemesi, konvoy yapılsa bile kesinlikle korna çalınmaması gibi öğrencileri, aileleri rahatsız edecek uygulamalara sınırlama getirilmesi gerekiyor. Havai fişek yasağı yerinde ve zamanında konuldu zaten.
 
Düğün sahiplerinin de anlayışlı olmaları şart. Kendilerini sınava girecek öğrencilerin, öğrenci velilerinin yerine koysunlar. Kendilerinden birinin sınava gireceğini düşünsünler ve ona  göre davransınlar. Bırakın onlarca, yüzlerce öğrenciyi, 1 öğrenci bile olumsuz etkilense bunun vebalini, sorumluluğunu kimse kaldıramaz.
 
Ki ortada bireysel başarı ile birlikte Isparta’nın başarısı da söz konusu. Her şeyi abarttığımız için düğünlerde de eğlenceyi, gürültüyü abartıyoruz. Karşıdaki, yandaki evde ne olduğunu bilmeden hareket ediyoruz. Gece 1’e, 2’ye kadar gürültüden uyuyamayan bir çocuğun sabah sınava nasıl gireceğini, korna sesinden motive olamayan, son kontrollerini yapamayan çocuğun sınava nasıl gireceğini gelin siz düşünün.
 
Sayın Valimizin vakit geçirmeden gerekli önlemleri aldı ama önlemlerinde uygulanması şart. Uygulama ise vatandaşlar kırılmadan yapılmalı. Vatandaşlarımız da anlayışlı olmalı.
 
Düğün sahiplerine sesleniyorum: Bir saat az eğlenin, milleti rahatsız etmeyin. Sizler sadece bir gün sonra sınava kendi evladınız girecek olsa, düğün yapanlardan, komşunuzdan, çevrenizden ne beklerseniz, sizde aynısını yapın.
 
Konvoy düzenleyerek, korna çalarak, insanları rahatsız ederek düğün olmaz. Çocuklarımızın geleceğini karartmayalım.
 
Sayın Valim; Öğrenciler ve veliler sizden iyi haberler bekliyor. Isparta için insanlarımız için kararlarınızın uygulanmasını bekliyoruz.
 
Bir saat az eğlenme bir şey kaybettirmez ama gürültüden rahatsız olan öğrencinin 1 saat az  uyuması, geleceği için çizeceği rotanın değişmesine, belki de hayatının kararmasına neden olabilir.