Belediye Meclisi Isparta için büyük önem taşıyan “GÜL VADİSİ” projesinin İmar Planına işlenmesini komik gerekçelerle reddetti. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir mantıktır? Bu yatırımı engellemek değil midir?

Isparta’da o kadar akıl – almaz, mantık dışı gelişmeler yaşanıyor ki insan anlamakta zorlanıyor.
Cuma günü yapılan Belediye Meclis toplantısında meclis öyle bir karara imza attı ki mantıklı bir izahını yapan varsa gelsin yapsın.
 
BAKA destekli, Isparta için büyük önem taşıyan hem prestij anlamında, hem ticari anlamda Isparta’ya sınıf atlatacak bir projenin imar değişikliğine red oyu verildi. MHP’li Meclis Üyesi Sayın Metin Kaya, grup sözcüsü olarak neden red vereceklerinin gerekçesini açıkladı. Gerekçelere bakar mısınız Allah aşkına?
 
Şehir ticari olarak olumsuz etkilenecekmiş? Üniversitenin yapılaşmasına tersmiş. Yapmayın Sayın meclis üyeleri.
 
Böyle bir yatırım şehrin ticaretine nasıl olumsuz etkiler? Böyle bir yatırım bırakın olumsuz etkiyi Isparta ekonomisine çok önemli katkılar sağlar, ekonomiyi büyütür, Isparta’nın marka oluşturmasında ciddi katkıları olur.
 
Üniversitesinin her talebine “şehir ticareti, esnaf olumsuz etkilenir” bahanesi ile karşı çıkılıyor. Bu nasıl bir mantıktır?
 
SDÜ’nün, Çünür Mahallesinin, Fatih Mahallesinin bulunduğu bölgelerde yaşayan insanlar başka illerde mi yaşıyor? Alış – verişini, sosyal – kültürel ihtiyaçlarını başka illerden mi karşılıyor?
 
Sizin mantığınız ile Isparta’yı 3 caddeye hapsedelim, şehri büyütmeyelim, bu şehre kimse yatırım yapmasın. Böyle bir şey olabilir mi?
 
Şehir ne kadar büyür, ne kadar çok yatırım yapılırsa ekonomik olarak hasta büyük ve Ispartalı daha çok kazanır. Yaratılacak istihdam işin başka bir yönü.
 
Her projenin, yatırımın devamında aynı bahane. O halde hiç kimse bir şey yapmasın.
 
Hele hele GÜL VADİSİ projesi için ortaya konulan bahanelere bakar mısınız? Sadece insaf ve vicdan diyebiliyorum. 
 
Başka illerde havada kapılacak, bırakın reddetmeyi, destek ve önünü açmak için olağanüstü meclisi toplanacak bir yatırımı biz reddediyoruz.
 
Söyler misiniz bu projenin neresi yanlış? Gelin Kanal 32’de tartışalım. Şahıslar için rant yok, yasal sorun yok, ticari bir şey yok. Isparta için, Isparta ticareti için çok önemli bir yatırım, şehir için prestij projesi ama arkadaşlarımız red veriyor.
 
Bu anlayış ile nereye gideceğiz? Isparta’yı nasıl büyüteceğiz? Hazır yatırımın önünü açmak varken, destek vermek varken, engel olursak, sudan bahaneler ortaya koyarsak, Isparta kabuğunu nasıl yırtacak?
 
Sosyal medyada bu görüşlerimi paylaşmam üzerine bazı meclis üyesi dostlar aradı ve “haklı olduğumu ancak meclisteki bazı sorunlar nedeniyle bu kararın çıktığını” söylediler.
 
Allah aşkına ortadaki kamu yatırımı, meclisin siyasi sıkıntıları bir tarafa bu yatırım başka tarafa. Bu işin siyasetle, partiyle alakası yok. Isparta’ya sınıf atlatacak harika bir yatırım var, buna red veriliyor.
 
Bunun bir izahı yok.
 
Sayın Kaya, gerekçesini söylerken diyor ki:”Bu yatırımın şehrin merkezine yapılması daha iyi olur.” Yapmayın Sayın Kaya. Şehir tıkandı, şehir büyümeli, açılmalı diye herkes çırpınırken siz “şehri merkeze hapsetmekten” bahsediyorsunuz.
 
Sizin gibi bu işleri bilen bir insan nasıl olur da böyle konuşur? Sizin gibi yıllardır meclis üyeliği yapan, imar konuları bilen bir insan nasıl olur da şehir merkezinde böyle bir arazinin bulunamayacağını bilmez veya söylemez?
 
SDÜ’den gelen her talep reddediliyor. Makul olsun – olmasın red. Rektör hoca geliyor, izah ediyor yine red.
 
Önemli bir yatırım var yine red. Sonra çıkıp “SDÜ şehir ile bütünleşmiyor” eleştirileri yapılıyor. SDÜ daha ne yapsın? SDÜ bir şey yapacak oldu mu, “şehir esnafı zarar görür” diyorsunuz. Allah aşkına SDÜ hangi ilin üniversitesi. SDÜ Isparta için var. Çalışmaları da buna göre yapılıyor.
 
SDÜ düşman değil, SDÜ bu şehrin ve ülkenin en başarılı, en iyi üniversitelerinden biri. Isparta katkısını da sokaktaki herkes biliyor. Buna rağmen SDÜ’nün büyümesi yönündeki adımlar neden karşılığını bulmuyor? Ki son proje SDÜ ile ilgili değil Isparta ile ilgili bir proje. 
 
BAKA ile SDÜ Isparta’ya büyük bir proje kazandıracak, şehri büyütecek bir iş yapacaklar buna da red.
Biliyorum ki, bütün meclis üyeleri Isparta’yı seviyor, yatırımı istiyor ama neden red veriyor? Bırakın siyaseti Isparta’yı düşünün. Metin bey partisinin görüşünü söylüyor, buna karşılık bir Allah’ın kulu da “bu görüşler yanlış” demiyor. Meclis üyelerimizin bu konuda gerekli bilgileri alıp yanlıştan döneceklerini umuyorum.
 
Ne diyelim Allah hayırlısını versin. İnşiallah yanlıştan dönülür ama bu mantıkla Isparta kaybetmeye devam eder. Bunun vebalini de kimse kaldıramaz.