Uzun yıllardır Antalya’da faaliyet gösteren Akböhonder (Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği, Başkan ve dernek üyelerinden oluşan 30 kişilik kafile Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün misafiri olarak Eğirdir’e geldiler.

Öğrencilere deprem çantası hediye edildi Öğrencilere deprem çantası hediye edildi

Dernek, hasta ve hasta yakınlarına moral, sağlıklı bireyleri kaynaştırmak ve öncelikle organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla tüm il ve ilçelerde gezi faaliyetleri icra ediyor. Her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün misafiri olarak Eğirdir’e geldiler.

‘Bizler Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Akböhonder (Akdeniz Böbrek Has. ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Samiye Gökmen; ‘Eğirdir Belediye Başkanımızın daveti üzerine organ bağışı haftası kapsamında, organ bağışının önemine dikkat çekmek için ilçenizi ziyarete geldik, çok mutluyuz. Bu derneğimizi 1979 yılında Türkiye’nin ilk böbrek naklini yapan Mehmet Şahan bey 1994 yılında kurdu, kendisi 30 yıla yakın başkanlığını yaptı. Mayıs ayında çoklu organ yetmezliğinden tekrar böbrek bulunamadığı için kaybettik. Ve gün geçtikçe ülkemizde hasta sayısı artıp organ bağışı bekleyen çok sayıda insan var. Son yıllarda sebebini anlayamadığımız bir şekilde düşüşe geçti organ bağışı sayımız, insanların bu işi daha özenle araştırıp, inceleyip toprağa gidecek olan organların birkaç cana hayat olması için bağış yapması bizlerin dileği ve arzusu. Bizde dikkat çekmek amacıyla böyle illeri ve ilçeleri dolaşıyoruz. Yanımızda genelde arkadaşlarımız oluyor. Turan ve Bircan Çolak arkadaşlarımızda nakil olan arkadaşlarımız aynı zamanda derneğimizin üyeleri, aile gibiyiz zaten. Eğirdir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz misafirperverliğinden dolayı. Eğirdir halkının da bu konunun üzerine düşeceğine inanıyorum.’ İfadelerini kullandı.

Yüz nakli olan dernek üyesi Turan Çolak; ‘Herkes derneğimizi örnek alsın ki organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatmak için milletimizi bilinçlendirdik. Ben istiyorum ki herkes organ bağışı yapsın, organ bağışı demek hayat demek, toprak alacağına 1 can alsın organı diyorum. Özellikle Eğirdir Belediye Başkanımız bizleri burada ağırladığı için, bizleri davet ettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

Böbrek nakli olan dernek üyesi Bircan Çolak ise; ‘2011 yılında böbrek nakli oldum, 11 yıl acılı bir süreç geçirdim, diyalize girdim, kadavra böbrekle nakil oldum. Çoğu halkımızın bağışladığı o böbreklerle mutlu oluyoruz, işte makineden kurtuluyoruz, ve sürekli duacıları oluyoruz. Nakilden sonra evlendik yuva kurduk, diyaliz dönemlerim çok zor oluyordu, en azından hayat kalitemiz arttı. Böbrekler toprak olacağına bizlere can oluyor, bizim gibi bir sürü hastamız var, onlar halen diyalizde bazıları. Haftanın 3 günü ve 4’er saat olarak diyalize girmek zorundalar. Ben kurtuldum, inanıyorum bütün arkadaşlarım nakil olur, bağışlanacak böbreklerle de o arkadaşlarımın da kurtulacağına inanıyorum. Eğirdir Belediye Başkanımızın bizi ağırladığı için çok teşekkür ediyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Akböhonder Başkanı Samiye Gökmen son olarak verdiği mesajda; ‘Bizim dernek olarak kullandığımız slogan, ‘Bugün biz, yarın belki de siz.’ Ben gönüllü olarak bu işe başlayıp devam ettiren bir insanım. Ama benimde yarına ne olacağım belli değil, hiçbirinizin yarına ne olacağı belli değil, bunu dikkate alarak bu konu üzerine düşülürse çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ise yaptığı açıklamada; ‘Bugün Akdeniz Organ Nakli Derneğimiz ve üyeleriyle beraberiz. Tabi ki günümüzde artık kan bağışı, organ bağışı, çok önemli hale geldi. Dolayısıyla bir sevap işlememiz gerekiyorsa, hayır yapmamız gerekiyorsa. Belki en büyük sevaplardan birisi de bu, bir cana hayat vermek, onun sürdürebilirliğini sağlamak çok önemli dolaysıyla. Ben bu derneğimizin faaliyetlerinde kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah kamuoyunun daha duyarlı hale gelmesi bizim için çok önemli. Türkiye sağlık açısından artık dünyada söz sahibi olan ülkelerden birisi. Organ nakliyle ve bağışlarla biz bunu güçlendirerek daha kaliteli ve insanlarımıza hayat verme anlamında bir gayret içerisinde olmamız gerekiyor.’ İfadelerinde bulundu.

Akböhonder Başkanı Samiye Gökmen ve 30 kişilik dernek üyeleri Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’e misafirperverliği nedeniyle teşekkür ederek Eğirdir’e hayran bir şekilde ilçeden ayrıldılar.