CHP'de Koltuk Savaşları Devam Ediyor: Isparta'da İl Başkanlığı Adayları Belli Oldu

Yalvaç’ta Hıdırellez etkinliklerle kutlanacak Yalvaç’ta Hıdırellez etkinliklerle kutlanacak

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) büyük kurultay öncesi koltuk savaşları devam ediyor. İllerde başlayan süreç, mahalle delegeleriyle başladıktan sonra ilçe seçimleri ve merkez ilçe seçimi ile devam etti. Şimdi ise gözler Isparta'da yapılacak olan il başkanlığı seçimine çevrildi. Yenilenme ve değişim hareketi Türkiye gündemini meşgul ederken, Isparta'da da değişim rüzgarları esiyor.

Eski il başkanlarından Ahmet Tunçbilek, Yusuf Erdoğan ve Vedat Şenol'un il başkanlığına aday olacağı ifade edilerek şimdiden kulis çalışmaları yaptıkları ve destek arayışında oldukları öğrenildi. Her üç adayın da partinin ağır topları arasında yer aldığı ve daha önce il başkanlığı görevinde bulundukları biliniyor.

Isparta'da bir dönem il başkanlığı yapan Ahmet Tunçbilek, daha sonra milletvekili aday adayı olmuştu. Yusuf Erdoğan ise 2007-2012 yılları arasında bir atama ve 2 kongre ile 5,5 yıl il başkanlığı görevini üstlenmişti. Vedat Şenol ise 2012-2014 yılları arasında il başkanlığı yapmış ve sonrasında milletvekili adaylığı için istifa etmişti.

Öte yandan, Merkez ilçe seçimleri öncesinde mevcut Başkan Yaşar Ali Balcı'nın aday olmayacağı ve seçime Av. Birtan Özgün Takmaz'ın listesi ile gidileceği de gelen bilgiler arasında.

CHP'nin Isparta'daki değişim süreci yakından takip edilirken, il delegelerinin Ankara'da yapılacak büyük kurultayda oy kullanarak yeni genel başkanı belirleyecek olmaları da büyük önem taşıyor. Partinin önümüzdeki dönemdeki stratejileri ve hedefleri açısından bu seçimlerin büyük bir rol oynaması bekleniyor.