CHP’deki tüzük kurultayında muhaliflerin dersini aldığını söyleyen CHP il Başkanı Yusuf Erdoğan’la geçtiğimiz günlerde yaptığımız sohbette, konu 2014 yılındaki yerel seçimlere geldiğinde, Erdoğan’ın ilginç görüşlerini dinleme fırsatı buldum. Isparta Belediye Başkanlığındaki hedeflerinin, beklentilerinin ve aday tesbitindeki bu değişimin nasıl bir sonuç vereceğini doğrusu bende merak ediyorum. Peki bunlar gerçekleşirmi? Bunu zaman gösterecek 
2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partiler öncelikle il ve ilçe kongrelerini tamalyacaklar ve yeni isimler, yeni yüzlerle seçim öncesinde kadrolarını belirleyecekler. Bu süreç bu yılın sonuna kadar tamamlanacak. Önümüzdeki yılın başından itibaren Belediye Başkanlığına aday olacak isimler ortaya çıkmaya, nabız yoklamaya başlar. Her siyasi partinin kendine göre aday tesbiti olacak.
2014 seçimlerinde Merkez Belediye Başkan adaylığında yine AKP-CHP ve MHP’nin adayları seçimi kazanabilme adına halkın teveccüh gösteceği isimlerle yarışa girecek.
CHP il Başkanı Yusuf Erdoğan 2014 yılındaki Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday tesbitinde yeni bir yöntem belirlediklerini ve bu yöntemden sonuç alacaklarını söyledi. Isparta’daki kanaat önderlerinin görüşüne başvurucaklarını söyleyen Erdoğan, kanat önderlerinin Isparta’da sevilen, sayılan, sözü dinlenen, siyasi görüşü ne olursa olsun, herkesimden insanların oluşturduğu bir topluluk olarak bize doğru, dürüst, şaibesiz, halk tarafından sevilen bir isim önereceklerini düşünerek böyle bir yöntemi geliştirdiklerini söyledi. Aday tesbitinde bu  adayın kim olacağı noktasında hiçbir ön yargılarının olmadığını, hiçbir ismi önermeyeceklerini, Isparta halkın benimsediği, sevdiği, arkasında durabileceği bir kişiyi aday olması noktasında ikna ettikten sonra yarışa gireceklerini söyledi.
2014 yerel seçimlerinde bu kez farklı isimleri ve  yeni yüzleri göreceğiz. Bunun ipuçlarını AK parti kurmayları zaten daha önce açıklamıştı. Gerek Bülent Arınç, gerekse Recep Özel yerel seçimlerde Gül gibi adayla Isparta’yı yönetmeye talip olduklarını söylemişti. CHP’de keza iddialı ve halkın tasvip ettiği, yeni bir yüzle seçime girme düşüncesini ortaya koydu.
         MHP’de seçime yeni bir isimle girme ihtimali çok yüksek. Mevcut başkan aday olurmu olmazmı bilmiyorum ama artık Günaydın’ın aday olmayacağı ve son noktayı koyacağını düşünüyorum. 
Diğer siyasi partiler alınmasın, onlarında şansı elbete vardır!...
Saygılarımla....