Isparta şehir sakinlerinin yaşam alanlarını yeşillendirmek ve canlandırmak için duyduğu ilgiyle de öne çıkıyor. Isparta'da saksı satışları, sadece yaz aylarının sıcak günlerinde değil, kışın soğuk günlerinde bile büyük bir ilgiyle devam ediyor. Bu ilginin arkasında, şehirde yaşayan birçok kişinin apartmanlarda yaşaması yatıyor.  Pek çok kişinin müstakil bahçeli evler dışında daire ve apartlarda yaşaması dolayısıyla vatandaşlar oturdukları evlere saksı ile fidan ve çiçek dikiyor.

Isparta'da yaz kış saksı satışlarının satıldığını ve her yıl talebin arttığını belirten saksı satıcısı Murat Aydoğdu, Mevsim koşullarının saksı satışlarını etkilemediğini söylüyor. Aydoğdu; "Isparta'da genellikle apartmanlarda yaşayan insanlar için saksı çiçekleri, yaşam alanlarını daha renkli ve doğal bir hale getirmenin bir yolu olarak görülüyor.  Bu yüzden Isparta'da saksı satışları sürekli artıyor. Vatandaşların evinin büyüklüğüne göre daha küçük 1+0 apartlarda oturan öğrenciler çok küçük saksılardan evi daha büyük vatandaşlar ise büyük saksılardan alıyor. Saksılarda en çok orkide, saksı ve menkşe dikiliyor. Ayrıca evi müsait olan vatandaşlar daha büyük saksılar alarak, fazla büyümeyen ağaçlardan ve meyve veren ağaçları dikiyor." şeklinde konuştu. 

A101'de Haftanın İndirim Günleri Yarın Başlıyor A101'de Haftanın İndirim Günleri Yarın Başlıyor

ISPARTALI ÇİÇEKLERİ SEVİYOR

Aydoğdu; "Ispartalı çiçekleri seviyor. Bu saksı alımlarındaki artış pandemi döneminde birden artış gösterdi. Pandemi de vatandaşlar evlerde birşeylerle oyalanmak isteyince saksılarda almaya başladı. Daha öncesinde dükkanımda pek fazla saksı türü satılmıyordu. Şuan satışlarım iyi. Çiçek satışların da ötesinde meyve ağacı için ve bazı sebzeleri dikmek için alanlar da oluyor. Fakat yoğunlukla orkide ve menekşe için alınıyor. Saksı fiyatları da en küçük boyutuna göre 10 liradan başlıyor ve 100 liraya kadar devam ediyor" dedi.

Haber/ Nadir Öngören