Çiftçi ve internet, ikinci el satış

 

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği çok önemli icraatlara imza atıyor. Türkiye'de çiftçi ile interneti
buluşturma, yeni pazar oluşturma noktasında hari ka bir çalışma.
 
İnternet üzerinden 2. il tarım aleti ile hayvan satışı fikri çok hoşuma gitti. Küçük çaplı, sadece bireysel olarak bu işler internet üzerinden yapılsa da Türkiye'de bir birliğin sitesinden organize bir şekilde sistemi işleten yok.
 
Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir ve yönetimini tebrik ediyorum. Hemşerim ve dostum olması bir yana, gerçekten önemli çalışmalara imza atıyorlar.
Birlik olarak üreticilerin sorunlarını takip etmeleri, önemli hizmetleri yerine getirmelerinin yanı sıra son iki proje var ki çiftçiye, üreticiye çağ atlatacak, mantık devrimi yaptıracak nitelikte.
 
Bugün Türkiye'de internet kullanımının e.n az olduğu kesim kırsal kesim ve çiftçilerdir. Kendimde ziraatla uğraştığım için biliyorum, 2. el tarım aleti noktasında alet bulmak, satmak sıkıntıdır. Aslında satmak isteyende, almak isteyende vardır ama Pazar oluşturmak gerekiyor.
 
Yine havyan satımı da önemli. Pazarı belirli isimlerin elinden kurtarmak, üreticinin daha fazla para kazanması ve hayvanın zamanında satıla-bilmesi için internet pazarı çok önemli.
 
Birliğin bu çalışması, çiftçilerde internet kul-lanımının yaygınlaşması, üreticiye, çiftçiye kolaylık sağlanması yeni pazarlar oluşması Türkiye'nin takip edeceği bir çalışma.
 
Hayvan hastanesi projesi ise başlı başına, hay-vancılığın önünü açacak, çiftçiyi ciddi zarardan kurtaracak bir proje.
 
Türkiye'de bu tür birlikler, sivil toplum örgütleri artık önemlerinin farkına varmalı ve çalışmalarını konumlarına göre yapmamalılar. Yerel anlamda işlevlerini artırmalı, yol gösterici olmalılar.
 
2012 HAYIRLAR GETİRSİN
 
2011 iyi veya kötü geçti. Önemli olan 2012 ve daha sonrasının Isparta için Türkiye için hayırlar getirmesi.
 
Birlik - beraberlik içinde, huzur içinde, mutluluk, sağlık ve bereket dolu bir yıl temenni ediyorum.