Kim ki, eğitime ve sağlığa yatırım yaptıysa, kimki bu memlekete bir çivi çaktıysa biz o insanlara hep sahip çıkacağız ve o insanları hep saygıyla, sevgiyle, hayırla yad edeceğiz.



Türk insanı hayırseverdir, Türk insanı, kazandığını dostları ile paylaşmayı sever, Türk insanı öldükten sonra bu dünyada bir eserinin yaşatılmasını ister, Türk insanı hayır duları ile, iyi bir şekilde anılmak, yad edilmek ister.
Ülkemizde binlerce hayırsever insanın Eğitim ve sağlığa yatırım yaptığını biliyoruz.Binlerce işadamı ve hayırsever insanın kendi adına yaptırdığı eğitim yuvalarına şahidiz. Yine binlerce sağlık kurumu hayırsever insanların kakıları ile şifa dağıtıyor. Yine binlerce insan, Kızılay,Mehmetçik vakfı gibi kamu yararına derneklere bağış yapmıştır. Yine binlerce hayırseer insanımız sayesinde Diyanet işleri bir tek camii yapmamıştır.
Düşünün küçücük rakamlarla yapılan bağışlarda bile Devlet hastanemizde onlarca hayırseverin ismi özel odalara veriliş, isimleri ölümsüzleştirilmiştir.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ben esas konuma gelmek istiyorum. 
Daha önce bu konularla ilgili defalarca yazmama rağmen düşüncelerimi tazelemek ve kamuoyu ile paylaşmakta ısrarcıyım.
Ispartanın yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in isminin başta Üniversitemiz olmak üzere birçok kamu kurumunda yaşatıldığı gibi, değerli işadamı, hayırsever insan, sayın Şevket Demirel’in de Isparta’ya katkıları bir kalemde silinip atılamayacak kadar çok, anlamlı ve yerindedir.
Türkiyenin birçok ilinde olmayan bir hizmeti  “ŞEVKET DEMİREL KALP MERKEZİ”ni, Isparta’ya kazandıran, tamamen kendi imkanları ile yapıp Üniversitemize bağışlayan Şevket Demirel’in ismini silmeye, ya da gözardı etmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.
Sayın Demirel’in eseri olan ve yıllardır verdiği hizmetle adından gururla bahsettiren Şevket Demirel kalp merkezi, Kampüse taşınmıştır. Bina, sağlık bakanlığına, yani Devlet hastanesine terk edilmiştir.
Bina taşınabilir, farklı yerlerde hizmet verebilir ama isimler hiçbir zaman silinmez ve kaldırılamaz. Tıp Fakültesine bağlı kalp merkezini Şevket Demirel kalp merkezi olarak bildik ve öyle bilmeyede devam edeceğiz.
Kim ki, eğitime ve sağlığa yatırım yaptıysa, kimki bu melkete bir çivi çaktıysa biz o insanlara hep sahip çıkacağız ve o insanları hep saygıyla, sevgiyle, hayırla yad edeceğiz.
Hayatta olan, ya da ebediyete intikal etmiş haşırsever insanların eserlerine bugün bizler sahip çıkarsak, yarın bizim torunlarımızda biz ebediyete intikal ettiğimiz zaman bizim eserlerimize sahip çıkarlar.
Isparta merkez, ilçeleri, köyleri ve hatta beldelerindeki tüm camilerin temelinde ve inşaatında sayın Şevket Demirel’in izleri, katkıları vardır. Kim Şevket Demirel’in yanına gidip hayır yapmasını, destek olmasını istedi ise hiç kimse boş geri dönmemiştir. Az  yada çok mutlaka Şevket Demirel’in desteğini, tavsiyesini almıştır.
Buradan başta Rektörümüz olmak üzere, Tıp Fakültesi Dekanı, Başhekimi ve diğer yetkililere teşekkür etmek istiyorum. Verdikleri beyanatlarla Demirel’in  isminin kalp merkezinde yaşatılacak olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.
İnsanlar ölür, ama isimleri asla ölmez. Sizde isminizin ölümsüzleşmesini istiyorsanız, dünyada bir eser bırakın....
Saygılarımla....