Nazmiye Demirel’in cenazesinde özlediğimiz birlikteliği gördük. Bütün siyasetçiler vefa örneği göstererek, Demirel’in yanında oldu, acısını paylaştı.
 
İyilik timsali Nazmiye Demirel hanımefendinin cenazesi Türkiye’de yıllardır özlenen bir tabloya vesile oldu. Vefatın sonucu olumlu gelişmelere bakılmaz ama sonuçta herkesin gideceği yer aynı. Allah’ın verdiği ömür bitince takdiri ilahi vuku bulacak ve geldiğimiz toprağa döneceğiz. Nazmiye Hanım’da Hakkın rahmetine kavuştu.
 
Nazmiye Demirel’in vefatı ve cenaze töreni Türkiye için özlenen birlikteliği gösterdi. Demokrasi örneği ve güzelliği oldu.
 
Siyasetin düşmanlık olmadığını, aslolanın insanlık ve vicdan olduğunu önceki gün İslamköy’de yaşadık. Bütün siyasetçiler yıllarını Türkiye’ye vermiş Nazmiye – Süleyman Demirel ailesine vefa örneğini gösterdiler, Demirel’in yanında oldular, acısını paylaştılar.
 
Cumhurbaşkanı vekilinden İktidarına, muhalefetinden, eski siyasetçi ve bürokratına, iş adamlarından, vatandaşına kadar 10 bin kişi İslamköy’de Demokrasi örneği verdi.
 
Siyasetin hizmet aracı olduğu, hizmetin ve emeğin unutulmadığı bir kez daha gösterildi. Bu tablo Türkiye’ye bütün insanlığa, siyaseti düşmanlığa çevirmek isteyenlere ders olmalı.
 
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ismini taşıyan üniversite de vefasını gösterdi. Rektöründen, çalışanlarına kadar 1000’in üzerinde SDÜ mensubu cenazeye katıldı. En dikkat çekeni ise öğrencilerin tişörtleri ile cenazeye gelmeleriydi.
 
Saygı, hoşgörü, demokrasi ne kadar güzel şeyler. Her şeyin sonunda insanlık var, duygu var, vicdan var, vefa var.
 
Nazmiye hanımın vefatı Türkiye’ye bu kavramları yeniden hatırlattı. Güzellikleri baltalamaya çalışanlara ise ilk olarak Sayın Demirel karşı çıktı. 
 
Isparta yine Türkiye’ye örnek oldu, olmaya devam edecek. 
 
Ispartalı adeta cenazeye akın etti. Demirel’in hizmetlerini unutmadığını gösterdi.
 
Nazmiye Hanıma Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet toprağı bol olsun. Demirel ve Şener ailelerine de sabır ve başsalığı temennilerimizle.