Isparta Doğa Kolejinde seminerler ve hizmet içi eğitimler; akademisyenlerin, öğretmenlerin ve velilerin, katılımı ile dolu dolu ilerliyor. İletişim temalı sunumlar, doğada uygulanan sistemler, akademik çalışmalar ve atölyeler şeklinde planlanan seminer dönemi Ağustos ayı boyunca devam edecek.

Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Kamil Tamtürk'ün konuşması ile başlayan Isparta Doğa Koleji Hizmet İçi Seminer Dönemi Programında, MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar; eğitimde öğretmen öğrenci ilişkisinin çok önemli olduğunu, dünyadaki birçok eğitim modelinin de bunun üzerine kurulduğunu, öğretmenlerin yol gösterici ve rol model olduklarını ifade etti. “Çalışmalarınızı bu yönde sürdürmelisiniz”, diyerek Isparta Doğa Koleji’nde değişen yeni sistemine vurgu yaptı.

Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı) Isparta'da elektrik kesintisi (30 Nisan Salı)

MAKÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç; eğitimde ölçme ve değerlendirme çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak Isparta Doğa Koleji’nin değişen yeni sisteminin buna elverişli olduğunu söyledi.  Okuduğunu anlama, yorumlama, yaşayarak öğrenme üzerine örneklerle paylaşımlarda bulundu.

SDÜ İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Hatice Kılınç, yeni dünya düzeninde teknoloji ve bilişimin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da doğru kullanılarak öğrenciler üzerindeki  faydasına değindi. Öğretmenlerin de teknolojik gelişmelere uyumunun ve bu gelişmeleri ders yöntemlerine uyarlamalarının önemini vurguladı. Öğrenci iletişimde teknoloji ve bilişime hakim öğretmenlerin daha etkin olduklarını ifade etti.

 SDÜ Doç. Dr. Gökçen Özkaya ve SDÜ Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Özkaya'nın Isparta Doğa Koleji’nin bir velisi olarak yaptığı söyleşi veli-öğretmen iletişimi üzerine gerçekleşti. Velilerin okuldan ve öğretmenden beklentileri üzerine samimi gerçekleşen söyleşi de veli-öğretmen ve öğrenci işbirliğinin önemi vurgulandı.

YENİLİK RÜZGARI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ESMEYE DEVAM EDECEK…

Isparta Doğa Koleji, öğrencilerini 21. yüzyılın dinamiklerine hazırlamak ve onlara uluslararası arenada rekabet edebilir bir eğitim sunmak amacıyla sürekli öğrenme ve gelişim anlayışını benimsemiştir. Bu yenilikçi dönüşümün arkasında, eğitimde mükemmeliyetin peşinden koşan vizyoner bir lider bulunmaktadır: Kurucu Temsilcimiz Kamil Tamtürk.

Eğitim, bireyin hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu anlayışla hareket eden Isparta Doğa Koleji, eğitim fakültelerinin önde gelen isimleriyle, öğrenciyi anlama, bilim ve teknolojideki yeniliklere hızla adapte olma ve danışman öğretmenlik sisteminin kritik önemini vurgulayan seminerler düzenlemiştir.

Kamil Tamtürk’ün eğitimi yeniden şekillendirme vizyonu, Rehberlik Etkinlik Modeli'nin tanıtılmasıyla somutlaştı. Öğretmenler, öğrenci-veli iletişimine dair yeni yöntemler ve yaklaşımlar öğrenerek, eğitimde bütünsellik anlayışını benimsemiştir.

Eğitimin temel amacı; bireyleri sadece mesleki olarak değil, sosyal ve bireysel olarak da donanımlı hale getirmektir. Isparta Doğa Koleji; Kamil Tamtürk'ün öncülüğünde, eğitimin sadece derslerle sınırlı kalmadığını, veli-öğretmen iletişiminin ve rehberlik hizmetlerinin de eğitimin kritik bileşenleri olduğunu vurguluyor.

Seminerlerle dolu bu ay, Kamil Tamtürk'ün öncülüğünde, eğitimin kalbinde yer alıyor. Öğretmenler, eğitimde derinlemesine bir dönüşüm için bir araya gelirken, Isparta Doğa Koleji'nin LGS ve YKS'deki başarısının ardındaki sırrın sürekli gelişim ve yenilikçilik olduğu bir kez daha kanıtlanıyor.

Sonuç olarak Kamil Tamtürk'ün vizyoner liderliği altında Isparta Doğa Koleji, eğitimin sadece bilgi aktarımı olmadığını, aynı zamanda bireyleri hayata hazırlayan bir süreç olduğunu tüm Türkiye'ye gösteriyor. Eğitimde mükemmeliyetin adresi olarak, Doğa Koleji, geleceğin liderlerini yetiştirme yolculuğunda emin adımlarla ilerliyor.