Eğirdir’de Boğazova sulama sorunları ile ilgili yapılan toplantıda Dünya üzerindeki su döngüsünün bir dengede geçtiğini söyleyen DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin, bu dengenin bozulduğunu ve son 4-5 yıldır dünyanın kurak bir periyot geçirdiğini bundan dolayı da su kıtlığının meydana geldiğini söyledi.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin, SAREM (Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü) toplantı salonunda Boğazova meyve bahçelerinde süre gelen sulama sorunları ile ilgili toplantıda konuştu.

DSİ Bölge Müdürü Rahmi ŞAHİN, sezon başında imza altına alınan protokole uyulduğu takdirde bu yılı sorunsuz çıkaracaklarını, her türlü ekipmana sahip olduklarını, kurumca gerekli önlemleri aldıklarını, çiftçilerimizden de gereken özveriyi gösterip paniğe kapılmamaları gerektiğini belirtti.

Eğirdir Gölü’nün yıllık 750 milyon metreküp su döngüsünün olduğunu ve bunu yaklaşık 500 milyon metreküpünün buharlaşmayla kaybolduğunu söyleyen ŞAHİN, küresel ısınmadan dolayı yağışların azaldığını ve gelir gider dengesinin bozulmasından her yıl Eğirdir Gölü su kotunun düştüğünü belirtti.

Daha önceki yıllarda dünyada 2-3 yıl kurak bir dönem olursa, 2-3 yılda sulak bir dönem geçtiğini ve dünya üzerinde ki su döngüsünün bir dengede geçtiğini söyleyen Bölge Müdürü ŞAHİN, bu dengenin bozulduğunu ve son 4-5 yıldır dünyanın kurak bir periyot geçirdiğini bundan dolayı da su kıtlığının meydana geldiğini söyledi.