Yerel seçim öncesi yavaş yavaş artan siyasi gerilim önümüzdeki günlerde daha da alevleneceğe benziyor. Bir taraftan aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Kamuoyuna bazı isimler pas edilerek bu isimlerle ilgili gelişmeleri takip edenleri görüyorum. Basit bir seçim analizi çokta fazla lafı uzatmadan kısaca 2014 Yerel seçimlerini Isparta’da Ak Parti kazanacak gibi görünüyor. Ak Parti’de diğer partiler kadar sıkıntılı iken.

En başından şunu da söylemekte yarar var. Isparta Belediyesi emekli bürokratları onure etme, onlara ilk kez veya yeniden başkanlık hayallerini yerine getirme makamı olmadığını herkesin bilmesi lazım. Bunu neden yazıyorum! Çünkü kamuoyunda 1989-1994 yılları arasından Belediye Başkanlığı yapmış Sayın Altan Raşit Civan’ın ismi dolanıyor. Bunu bir kesim ya bilerek yapıyor yâda bilmeyerek yapıyor. Sayın Civan Isparta’da Fen İşleri Müdürlüğü yaparken Isparta Belediyesi Başkanlığına DYP’den aday oluyor. O dönemde partisi DYP iken, başkan seçildikten sonra ani bir manevra ile Refah Partisine geçiyordu.

Sayın Civan’ın Isparta Belediye Başkanlığı o kadar zor geçiyordu ki; Isparta Belediyesi büyük bir batak içine saplanmıştı. Tabii bunları bugünün şartları ile anlamak, hissetmek oldukça zordur. Yaşları 35-40 veya üstü olanlar o dönemi iyi bilirler. Belediyenin personeline maaş veremediği, Belediyeye ait olan Halk otobüslerinin çalışmadığı kara yıllar olarak o günler tarihe geçmiştir. Hani Sayın Başbakan’ın sürekli söylediği bir şarkı sözü vardır. ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda’ diye, o dönemde yağan yağmurda Isparta Halkı ıslandı ama Sayın Civan ıslanmadı.

Hani bazıları da şunu diyebilir; Sayın Civan o dönemde Refah Partisine geçtiği için, O dönemin etkin gücü olan Demirel Ailesi ona manevra alanı bırakmadı, Hatta Sayın Civan’ı cezalandırdılar. Ama böyle bir durumun olabileceğini Sayın Civan’ın düşünmesi gerekmez miydi?

Gelelim CHP cephesine, CHP’liler Belediye başkanlığı için adaylarını çoktan belirlediler. Hatta 20’den fazla projelerinin olduğunu söylediler. Ben 2009 Yerel seçimleri ile ilgili, CHP açısından sizlere bir anekdot vereyim. CHP Isparta’da 2009 yerel seçimlerinde Dere Mahallesinden 5 oy, Emre Mahallesinden 14 oy, Keçeci Mahallesinden 14 oy, Sidre Mahallesinden 6 oy, Sülübey Mahallesinden 2 oy, Kutlubey Mahallesinden 7 oy, Yenice Mahallesinden de 2 oy almış bir parti. Toplamda 2293 oy almış bir parti. Acaba kendileri inanıyor mu gerçekten? 2014 Yılında Isparta Belediye başkanı CHP’li olacak diye.

Kalın Sağlıcakla.