Isparta Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Rehabilitasyon Hastanesini zarar eden kurum değil, popüler, geçmiş yıllardaki marka değerine yeniden sahip olan bir sağlık kuruluşuna dönüştürmek için strateji belirleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.
   
 Önal,  yaptığı açıklamada, her ay 300 bin TL zarar ettiği belirtilen hastaneyi canlandırma projeleri hazırladıklarını kaydederek, geçen hafta sonu da değerlendirme toplantısı yaptıklarını bildirdi.

     Hastanenin durumunu masaya yatırdıklarını anlatan Önal, buna göre yapının mevcut dal hastanesi unvanıyla korunmasına karar verildiğini ancak ortopedinin yanı sıra uzun vadede tedaviye ihtiyaç duyan yaşlılar için de Yaşlı Rehabilitasyon Ünitesi de kurulacağını belirtti.

     1998 ile 2008 yılları arasında hastanenin durumu ile ilgili analiz çalışması yaptıklarını vurgulayan Önal, 10 yıllık değerlendirmede hasta sayısında değişiklik gözlenmediğini kaydetti. Önal, şunları söyledi:
     ''1998 yılında hastaneye gelen hasta sayısı 16 bin 723 iken, 2008'de hasta sayısı 17 bin 986 olarak kayıtlara geçmiş. Hasta sayısında düşüş söz konusu değil, bilakis artış var. Düşüş sadece 2000-2005 yılları arasında yaşanıyor. 2000'de 13 binlere düşen hasta sayısı, en düşük 9 bin 988 ile 2003 yılında yaşanıyor. 2005 yılında ise hasta sayısı 12 binlere doğru tırmanışa geçmiş. En fazla hasta ise 2007 yılında 19 bin 184 şeklinde kayıtlara geçmiş.''

     Ortopedi alanının korunacağını dile getiren Önal, Fizik Tedavi Ünitesi'nde ise iyileştirmeler yapılacağını bildirdi. Bu ünitedeki uzman sayısının üçe çıkarıldığını hatırlatan Önal, Yoğun Bakım Ünitesi'nde de çalışma yapılacağını kaydetti. Sağlık Müdürü Önal, ileriye dönük olarak ise ortopedinin yanı sıra fizik tedavi ve yaşlı hastaların rehabilitasyonu şeklinde bir altyapı hazırlanacağını bildirdi.

     Tedavisi uzun süren yaşlıların takibinin yapılması, rehabilite edilmesi konusunda bir altyapı oluşturmaya başladıklarını söyleyen Önal, ''Hastaneyi zenginleştirmeyi planlıyoruz. Bölge açısından yaşlı hastaların rehabilite edilmesine yönelik bir merkeze ihtiyaç var. Bunu Eğirdir'de kurmuş olacağız. Hem ortopedi alanında tedavi yapılacak, hem yan dallarda teşhis ve tedaviler devam edecek hem de yaşlılar açısından bir Rehabilitasyon Merkezi kurulacak. Uzun soluklu bir çalışma olacak'' diye konuştu.

     Hastanenin konumu açısından böyle bir projeye elverişli olduğunu ifade eden Önal, hastanedeki ekonomik çarkın dönmeye başlamasıyla Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'nin yeniden yapılandırma çalışmasının tamamlanacağını belirtti. Şu anda bu çalışma için adım atıldığını ifade eden Önal, ''amacımız, hastaneyi yeniden marka haline getirmek'' dedi.

     Marka yolunda hastanede şu aşamada giderleri azaltma yönünde de etkili adımlar attıklarını söyleyen Önal, öncelikle yakıt sisteminde bir düzene gidildiğini belirtti. 20 yıllık hantal yakıt sisteminin daha ekonomik duruma dönüştürüldüğünü anlatan Süleyman Önal, kurum içerisinde elektrik konusunda da tasarruflar sağlandığını bildirdi. Önal, önümüzdeki dönemlerde de personel planlamasına gidileceğini sözlerine ekledi.