Toplantıya katılanlar arasında heyecan dorukta idi. İlk kez Eğirdir’de müthiş bişr heyecan Cumartesi akşamı Poyraz Restaurant’ta yaşandı.

Milletvekili adayı Kolukırık kendisinin toplum bilimci, sosyolog olduğunu belirtmesi hazırlıksız olarak toplantıya katılışını, Eğirdir hakkında herhangi bir hazırlık yapmadan gelmesini gölgeleyemedi. Kolukırık Eğirdir’e yanına Eğirdir’li ve Isparta da ikamet eden İbrahim Kuş ile beraber geldi. Isparta’da ikamet eden ve Eğirdir hakkında bilgilerini Isparta’dan derleyen İbrahim Kuş Eğirdir’le ilgili tüm problemlere hakim olduğunu iddia etmesi toplantıya katılanları tatmin etmedi.

Kolukırık Eğirdir’de AK Parti’ye gönül vermiş seçmene yaptığı konuşmada “Bana kızınızı verdiniz, şimdi de oyunuzu verin”, diyerek seçmenin dualarını da istedi.

Partiye gönül vermiş herkesin başımın üstünde yeri vardır. Benim partideki görevim birleştirmek. Daha doğru bir siyaseti geliştirmeye çalışıyorum. 4-0 olursak Isparta’ya bakanlık alabiliriz. Hizmetlerin daha fazla olabilmesi için çok çalışmalıyız. Allah’ın izni ile küçük beyinli olmayacağız. Sizin bu sinerjinize katkı sağlamak istiyorum” dedi.


Toplantının açılışını yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Baş yaptığı konuşma ile Eğirdir’de AK Partinin sahipsiz olmadığını ortaya koydu.

Mustafa Baş;
“Sayın Doç. Dr. Suat Kolukırık hocam, gençlik kolu başkanım, basınımızın güzide mensubları, AK Partinin siyaset heyecanını gönüllerinde hisseden dava arkadaşlarım, kardeşlerim, abilerim hepinizi gönülden selamlıyorum. hoşgeldiniz sefa getirdiniz.

 Biliyorsunuz ki AK Parti, ülkemizde hizmet vermeye başladığından beri her yerde tüm tabular yıkılmış ve partimiz kendine has misyonu ve vizyonu ile bu ülkede yaşam standartlarını yükseltip, yolsuzlukları ve ülke geleceğini kast eden çıkar gruplarını ekarte etmiştir. Şimdiye kadar hiçbir parti ve yöneticileri bu oluşumların önüne geçemezken partimiz ve Başbakanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN ülkemizin önünde bir çıban misali duran bu mihenkleri yerle bir etmiştir. Bizlerde ülke yönetiminde geriden gelen neferler olarak bu çorbada tuzu bulunan insanlarız çok şükür.

 Sevgili arkadaşlarım, bu ülkede partimiz ülke yönetimine eline almadan önce bu ülkeyi yönetenler bizleri ve gençliğimizi nerelere yönlendirdiler? Yıllarca bizleri yöneten insanların kimlerle nasıl ilişkiler içinde olduklarını daha yeni yeni görebildik. Bu ülke bu kötü niyetli insanların bu kadar sistemli yapılanmaları karşısında yıkılmadıysa bu da insanımızın sabırlı ve imanlı oluşundandır.
 

 Buradan varmak istediğim sonuç olayların üzerine cesaretle gidip sonlandıramazsanız bir zaman gelir sonlandıramadıklarınız bizim idareciliğimizi son verir Zaten yıllarca ülkemizde böyle olmadı mı? İnsanlarımız demokrasi diye seçti ama seçilenleri hep indirenler ve kullananlar hep bu güç odakları oldu.

 Arkadaşlar ALLAH izin verirse partimiz genel gidişatından ve misyonundan ödün vermeden Isparta ‘ nın milletvekilliği adaylığına hocamız Doç. Dr. Suat Kolukırık beyefendi partimizin 3. sırasında talip oldu. ALLAH utandırmasın. Benim şahsi fikrim ve hepimizin duası ben biliyorum ki Isparta’yı 4-0 almak. Bu inanç, bu enerji bu güç bizde mevcut ALLAH’ ın izniyle.

 Rabbim bizleri kendi rızası noktasında yaşamamızı nasip etsin
 Heyecanımızı ve yüreğimizi kaybettirmesin.
 İddiası olmayanın heyecanı olamaz.
 Büyük hayalleri olmayanında büyük hedefleri olamaz.

 Şubat ayında Isparta’ya teşrif eden başbakan yardımcımız Cemil Çiçek tarihi bir konuşma yaptı. Ve Cemil Çiçek 2023 yılı hedeflerinden bahsediyordu. Ve burada bizleri ilgilendiren en önemli konulardan biri de ülkemizin ihracat hedefidir. 500 milyar dolar.
 

 Bugün gerçekleştirdiğimiz ihracat 114 milyar dolardır.  Ve bu hedefi yakalamak için devletimizin birçok teşvik, destek ve yatırım yapacağı aşikârdır. Bizlerde bu teşvik destek ve yatırımlardan nasibimizi almamız için sizlerle beraber el ele çalışmamız gerekiyor ve bunun bilincindeyiz. Bizim sizlerden isteğimiz seçildiğinizde Ankara’ya gittikten sonra unutulmamamızdır.

Ve sizlerin bizleri unutmayacağınıza inanıyoruz ki bu inancın bir göstergesi olarak buradayız. Saygılarımı ve Sevgilerimi sunuyorum. Ve sözü sevgili hocama veriyorum.”  Diyerek konuşmasını alkışlar içerisinde tamamladı.