Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 21 Mayıs 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan, "Türkiye Çevre Haftası" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca duyurulacak bir tema ile “Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacağı duyurulmuştur.

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri 2023 yılı teması “Temiz Deniz, Temiz Dünya" olarak belirlendi. Bu doğrultuda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eğirdir Jandarma Bot Komutanlığı ve Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi balıkçıları ile birlikte Eğirdir Balıkçı Barınağında “Temiz Çevre Temiz Göl" etkinliği düzenlendi.

S.S. Eğirdir Su Ürünleri Kooperatifine üye balıkçılarımıza Eğirdir genelinde sürdürülebilir balıkçılık ve gölümüzü temiz bir şekilde gelecek nesillere bırakabilmek adına çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Özellikle gölde balık ağları ile kerevit sepetlerinin başıboş bırakılarak hayalet avcılığa sebebiyet verilmemesi, göle kimyasal madde, plastik ve zirai ilaç ambalajları gibi atıkların atılmaması ile yaklaşan av sezonu için yasaklı tür, avlanabilir balık ve kerevit boylarına azami derecede dikkat edilmesi hususlarında bilgilendirme yapıldı.

Etkinlik esnasında Eğirdir Gölünde yapılan denetimlerde göl içerisinden toplanan hayalet ağlar ile kerevit pinter-sepetleri Eğirdir balıkçı barınağında sergilendi. Eğirdirli balıkçılarımız ile birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla Eğirdir Gölü Can Ada kıyı şeridinde bulunan çöpler toplanarak etkinlik sonlandırıldı.

Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı