04-06 Ağustos tarihleri arasında Kırşehir - Hirfanlı Baraj Gölü/Savcılı bölgesinde düzenlenen ve Kırşehir Valiliği koordinelerinde, Türkiye Yelken Federasyonu ile AHİKA (Ahiler Kalkınma Ajansı) işbirliğinde gerçekleşen Kırşehir - Hirfanlı Baraj Gölü Optimist Yelken Yarışları sona erdi.

Yarışların startını Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara ve Federasyon Başkanı Özlem Akdurak verdi.

Haliç Yelken ve Kürek Spor Kulübü, Trabzon Fatih Spor Kulübü, İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü, Mersin Rota Yelken Ve Su Sporları Kulübü, Akdeniz Yelken Spor Kulübü, Trabzon Akçaabat Yelken Spor Kulübü, Beşikdüzü Yelken ve Doğa Sporları Kulübü, Akyazı Yelken ve Su Sporları Kulübü ve Eğirdir Belediye Spor Kulübü’nün katılım sağladığı, 55 sporcunun mücadele ettiği Hirfanlı Baraj Gölünde yarışlar, 06 Ağustos Pazar Günü gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü destekleri ile Eğirdir’den 7 optimistçi  yarışlara katıldı.

Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan’ın kafile başkanlığı yaptığı Eğirdir Yelken Kulübü, Antrenörler Ahmet Şahan ve Utku Mehmet Dikmen idaresinde sporcular Afra Öztekin, Rüzgar Şahan, Kemal Kaan Bahçevan, Yavuz Uzun, Buğra Çetin, Mevlüt Şenol ve Kumsal Şahan’la mücadele etti.

Eğirdir’li optimistçiler 3 gün süren yarışlar sonunda 4 kupa ve 4 madalya ile ilçemize döndüler.

Optimist sınıfında genel klasmanda Afra Öztekin dördüncü, Optimist kızlarda Afra Öztekin ikinci, optimist junior sınıfında genel klasmanda Rüzgar Şahan üçüncü, Kemal Kaan Bahçevan dördüncü oldu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök Kırşehir’de düzenlenen optimist yarışlarında kupa ve madalyalarla dönen sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Isparta’da 130 cm uzunluğunda döner yaptılar Isparta’da 130 cm uzunluğunda döner yaptılar