Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KKTC ile yapılan anlaşmalar sonucunda Gazi Magosa'da 2 ay içerisinde Petrol arama faaliyetlerinin başlayacağını söyledi.

Bakan Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarının daha geniş alana yayılacağını belirtti. Denizdeki çalışmaların yanı sıra karada da çalışmalar yapılacağını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

''Gazi Magosa'da, yani karada 2 ay içinde arama faaliyetlerimiz başlıyor. Sondaja da başlarız, çünkü bir kısım sismik çalışmaları da orada değerlendireceğiz. Denizdeki sismik çalışmaları birleştirdik. Shell ile ve bundan sonra çıkacağımız yeni bir firma ile beraber daha geniş bir alana çalışmalar yayılacak. Petrol aramacılığında ağırlık merkezimiz Karadeniz'den Akdeniz'e kayıyor. Bu Karadeniz'den vazgeçtiğimiz anlamına gelmeyecek. Ama Akdeniz'deki çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağımız anlamına gelecek. Uluslararası hukuka aykırı olmaksızın bu çalışmaları yapacağız.''

Gazetecilerin şike cezalarında indirim öngören yasa ile ilgili soruları üzerine Yıldız, ''AK Parti her türlü konuyu tartışabilir ama AK Parti'nin birliğini, bütünlüğünü ve beraberliğini tartışmaz. Çünkü, AK Parti'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğü Türkiye'nin siyasi istikrarı demektir" diye konuştu.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak adı altında usulsüz para alındığı yönünde bazı vatandaşların tüketici mahkemelerine başvurduklarının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, ''5 yıl önce de, 10 yıl önce de, 20 yıl önce de yapılan uygulamadan farklı bir uygulama yapılmadı. Ulusal tarife çerçevesinde Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar, bütün vatandaşlarımızın kullandıkları artılar ve eksiler tek havuza atılıyor. Ve o havuzdan çıkan fiyat değerlendiriliyor. Yeni bir uygulama yok'' dedi.