TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor

Döşemealtı Belediyesi tarafından kadınların istihdama katılması, üretime yönelmesi ve ürünlerinin pazarlanması için Antalya, Isparta ve Burdur'da faaliyet gösteren 50'ye yakın kadın kooperatifini Termessos Döşemealtı Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında bir araya getirmişti. Kadınların ürettiği ürünlerin pazarlanması amacıyla Emekçi Bakkal adı altında market açmıştı.

O dönemde büyük takdir toplayan proje kapsamında kadınlar ev ve atölyelerde ürettikleri reçel, tarhana, tereyağı, turşu, kurutulmuş sebze, erişte, mantı gibi ürünlerini bu kooperatife verdiler ve ürünler marketin raflarında yerini aldı.

‘antalyanıngündemi’ haber sitesinde yer alan habere göre; Kadınlar bakkal dükkanlarında ürünlerinin satılarak para kazanma hayalini kurdular ancak beklenen olmadı. Bakkal ilk başta yaptığı ödemelerin ardından kadınlara para vermemeye başladı. Defalarca belediyeye ulaşmaya çalışan kadınlar bir türlü paralarını tahsil edemedi.

Antalya’dan 25 kadın kooperatifinin bulunduğu ancak kaçının alacağının olduğu bilinmiyor. Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Tunceli, Ankara, İzmir, Hatay, İzmir gibi illerden de kadın kooperatifleri buraya ürün verdiler. Ayrıca kooperatifin bazı firmalara da borcunun olduğu ileri sürüldü.