Emniyetin iki icraatına dikkat!
 
İyi şeylerden bahsetmeye devam edelim. Hemen birileri bazı şeyler söyler, fesatlanır ama biz yazmaya devam edeceğiz.
 
Dün yazmıştım, "Isparta’da iyi şeylerde oluyor" diye. İyi şeylerle ilgili Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün çok çalışması var ama son iki proje var ki bana göre çok önemli.
 
Bana göre değil, Türkiye gündemine girdiğine göre Türkiye için önemli. Birincisi "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" projesi. Bakan Fatma Şahin projeyi başlattı ve gittiği her yerde Isparta’yı örnek gösteriyor.
 
Isparta'daki programda da memnuniyetini defalarca dile getirdi. Bütün kapsamı ile ayağı yere basan, Türkiye'ye öncülük eden bir proje. Bakanlık çalışma yaparken, Isparta hayata geçirdi projeyi.
Demek ki üretince, çalışınca Türkiye'nin örnek aldığı çalışma oluyor. Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi veya en aza indirilmesi noktasında içinde Üniversitenin, Baronun, Müftülüğün, Sağlık Müdürlüğü'nün ve bir çok kuruluşun bulunduğu önemli bir proje hayata geçiyor.
 
İkincisi ise çalışmaları daha önce başlayan ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan "Üniversitede özgür alan" çalışması. SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığının devir-teslim töreninde dün Emniyet Müdürüne çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.
 
ilginç değil mi? İlginç çünkü Türkiye'de üniversite öğrencileri polisi sevmez. Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan adeta bir tabuyu yıktı. Polis genelde üniversite öğrencilerinin eylemlerine müdahale eden, engelleyen, adeta düşman bir olgudur öğrencinin kafasında.
 
Türkiye'nin diğer illerinde durum böyle iken Isparta’da emniyet müdürüne teşekkür plakete veriliyor. Neden? Gürkan, öğrencilere özel açıklamaları, eylemleri için SDÜ'den yer istedi ve yer vekildi.
Üniversite öğrencilerinin diğer çalışmalarına da destek verdi. Emniyetin bu çalışmaları da ulusal basında yer aldı ve Türkiye'de örnek gösterildi.
 
Türkiye'nin örnek aldığı Emniyetin iki projesini sizlerle paylaştım. İyi şeylerin devam etmesini istiyoruz. Isparta’da iyi şeyler oldukça, Isparta olumlu konularda gündeme geldikçe, örnek göstertildikçe biz gurur duyuyoruz.
 
"Marifet iltifata tabidir." Ortada bir başarı varsa herkesin alkışlaması ve destek vermesi gerekmez
mi?