Umarım 7-8-9 Haziran tarihlerinde yüzümün akıyla etkinlikleri ve festivali icra ederiz.  
Geçtiğimiz yıl es geçtiğimiz Festival bu yıl dolu dolu yapılacak. Sanki geçtiğimiz yılın acısı çıkartırcasına. Isparta’nın tanıtımı için çok büyük önem arzeden bu yılki festivalimizin üç ana başlığı var. Birincisi Türkçe olimpiyatları, ikincisi SDÜ mezuniyet töreni, üçüncüsü ise Gül sempozyumu.Üç güne sığdırılan festival Isparta’nın sosyo ve ekonomik yapısını değiştirecek. Isparta sokakları çıvıl çıvıl olacak, binlerce insanı ağırlayacağız. Buraya kadar herşey güzel, uyuyan Ispartayı uyandıran yetkililere teşekkür ediyoruz. Isparta’nın güzelliklerini, değerlerini tanıtma adına iyi bir fırsat, ne varki üç gün sürecek festivale ev sahipliği yapacak olan ilimizde acaba bunca insanı misafir edebilecek, konaklama imkanı sağlayabileceğimiz alt yapımız varmı? Bu birinci tesbit. 
Gelelim ikincisine.
Başta otellerimiz olmak üzere birçok esnafımızın can suyu olan etkinliklerin üç güne, arka arkaya sığdırılması  esnaflarımızı sıkıntıya sokmaz mı?
Sadece Süleyman Demirel Üniversitesinin mezuniyet törenine katılan öğrencilerin aileleri bir günlüğüne geldikleri ilimizde konaklama sorunu yaşarken, bu kez Türkçe olimpiyatları için ilimize gelenleri nerede misafir edeceğiz, yine Gül sempozyumu için gelecek yabancı konuklarımızı nerede misafir edeceğiz, üstüne üstlük festival boyunca dışardan gelecek, sanatçı, organizatör, medya mensupları ve diğer misafirleri nerede konaklatacağız?
Belki yetkililerin aklına gelmemiştir inşallah aynı tarihlerde yemin töreni, asker sevkiyatı yada başka etkinlikler olmaz, yoksa tümden mahvoluruz!.
Dışardan gelen misafirlerin konaklayabilmeleri için gerekli olan yatak kapasitemizin bini (1000) geçeceğini tahmin etmiyorum. 6-7 tane otelimiz, 6-7 tanede misafirhanemiz var, küçük oteller, pansiyonlar derken yatak kapasitemizi zorlasak 1500 olabilir, peki 3000 bin kişinin katılım sağladığını düşünürsek o zaman nasıl bir çözüm üreteceğiz?
Peki bu kadar karamsar bir tablodan sonra yetkilileri rahatlatacak bir çözüm önerisini sunmakta fayda görüyorum. Isparta’daki özel öğrenci yurtlarını,  Davraz kayak merkezindeki otel ve pansiyonları, Burdur ve Eğirdirdeki otelleride devreye sokalım, hala yeterli gelmezse evlerimizin misafir odasını konukların hizmetine açalım.
Ispartamızda başta otel sahipleri olmak üzere birçok esnaf sadece üç gün boyunca hizmet verecek ve para kazanacak, diğer günler ise herzaman olduğu gibi yine sinek avlayacak!.
Planlama ve koordinasyonun olmadığı, festivalin daha çoşkulu geçmesi adına festival etkinliğinin içerisine dahil ettiğimiz diğer etkinliklerin aslında ayrı ayrı tarihlerde yapılması gerekiyordu, hem böylelikle konaklama sorunu yaşamazdık, hemde sinek avlayan esnaflarımıza can suyu verirdik.
Umarım 7-8-9 Haziran tarihlerinde yüzümün akıyla etkinlikleri ve festivali icra ederiz.
Saygılarımla