Isparta Kudüs Platformu’nu oluşturan yaklaşık 20 Sivil Toplum Kuruluşu Filistin için bir araya geldi.

Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı

Platform tarafından, Filistin’deki din kardeşlerimize destek ve onların yaşadıklarını bizlerin de hissetmesi adına her hafta Perşembe günleri oruç tutularak akşamında ise Kavaklı Camiinde Simit – Hurma iftarı açılmasına karar verildi.

Konu ile ilgili olarak Memur – Sen Isparta Temsilciliği binasında toplantı yapıldı.

Isparta Kudüs Platformu’nu oluşturan yaklaşık 20 Sivil Toplum Kuruluşunun Başkan ve Temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Selami Kılınç; “İsrail’in yıllarca Filistin halkına zulmeden bir katil devlet olduğu hepimizce malumumuzdur. 5 – 6 günlük ateşkesin ardından İsrail’in tekrar savaşa başladığını üzüntüyle takip ediyoruz. İsrail, yaklaşık 1,5 yıldır asker – sivil, çocuk – kadın demeden Gazze’ye bombalıyor. Şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bini geçti.

SİMİT, HURMA, AYRANLA İFTAR AÇILACAK

Biz de Isparta olarak, Filistin’deki Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak, onların yanında olmak için bir takım etkinliler planladık. Bu doğrultuda, Isparta Kudüs Platformu’muz kapsamında her hafta Perşembe günleri Kavaklı Camiinde menüsü Çorba, Simit, Ayran ve Hurma’dan oluşan iftar yapacağız. Buradaki amacımız; Filistin’deki Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak, onların yanında olmanın yanı sıra, onların yaşadığı zorlukların farkında olarak bizlerin de aynı farkındalığı ortaya koymak istiyoruz” dedi.