Bugünkü Manşet haberi yazarken habere daha fazla yorum katmak istemedim. Anlaşılır ve sade bir haber yaparak ilgililere mesaj vermek istedim.
 
Yorumlarımı köşeme sakladım ve bugünkü manşet haberin daha fazla anlaşılması için yorumlarımla habere destek vermek istedim.
 
Ispartanın spor potansiyelininin gün yüzüne çıkartılması, daha fazla yatırım alması için acizane fikrimi ve önerilerimi dile getirdim.
 
Fakat birşeyi atlamamak gerektiğinide düşünüyorum. Bir şehrin spor potansiyelini ön plana çıkartırken o şehrin spora katkısıda gözönüne alınmalı. Isparta her branşta başarılı olmuş sporcuları, kulüpleri ile evsahipliği yapmalı.
 
Bu nedenle Isparta’da spor endüstrisine yatırım yaparken yerel dinamikleri de harekete geçirmek, yerel kulüpleri üst liglere taşımak, daha fazla sporcu yetiştirmek gerektiğinin de altını çizmeliyiz. Alt yapı olmadan başarı kendiliğinden gelmez.
 
Bu nedenle öncelikle futbolda iyi bir ekip kurup kısa zamanda kulüplerimizi üst liglere taşımamız gerekiyor, bunun için futbolu seven idarecilere, futbolu iyi bilen yöneticilere ihtiyacımız var. Bugüne kadar Ispartaspor’a aktarılan kaynaklar iyi kullanılmayıp çarçur edildiği için kulüp amatör kümeye düşmüştür.
 
Bugüne kadar futbolu seven idareciler iş başına gelmediği için Ispartaspor üvey evlat muamelesi görmüş ve kaderine terk edilmiştir.
 
60 bin üniversite öğrencisini bünyesinde barındıran Isparta’da futbola ilginin olacağını kimse inkar edemez. Klüp birinci ligde ve süper lig de mücadele etsin ve iyi insanlar tarafından yönetilsin; bakın o stad nasıl doluyor, o caddeler nasıl çıvıl çıvıl oluyor. 
 
Ispartanın sorunları ve beklentileri bir hayli fazla, umarım iyi bir birliktelik ve ivme yakaladık, sırası ile ilimizin sorunlarını çözüp, hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz.
 
AK parti Milletvekilimiz sayın Recep Özel’in de dediği gibi kendimize kısa, orta ve uzun vadede hedefler koyarak o hedeflere kilitlenmemiz, ilimize atanan bürokratların o hedefler doğrultusunda çalışması ve şehrin dinamiklerini harekete geçirmesi gerekiyor.
 
Bu arada yazımın başlığın dada ifade ettiğim gibi, başarının en büyük sermayesi risktir, sevmektir, inanmaktır. 
 
Futbol seven Vali, Belediye Başkanı, Rektörü ve diğer yöneticilerimizin sayısı arttıkca başarıda kendiliğinden gelecektir. Bu saydığımız isimlerin biraraya gelmeleri, Isparta’daki ve il dışındaki iş dünyasını harekete geçirmeleri, işi bilen ve güvenilir insanlar tarafından  klüplerimizin yönetilmesi halinde başarı kendiliğinden gelecektir.
 
Bugünkü yazımda kullandığım fotoğrafın bile bir anlamı olmalı. İşte Isparta’nın sahipleri dediğimiz bu fotoğraftakilere zaman zaman bu stünlardan düşüncelerimizi ve beklentilerimizi aktaracağız, onları zorlayacağız, bilgilendireceğiz, heyecanlandıracağız.
 
Yarın yine sporla ilgili haber ve yorumlarımız olacak. Yine başta iktidar olmak üzere tüm vekillerimize açık mektup yazacağız, beklentilerimizi dile getireceğiz.
 
Biz medya mensupları olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, gerisi Isparta’nın sahipleri dedeğimiz fotoğraf karesinin içinde yer alanlara kalıyor.