Isparta - Burdur'un birleşmesi İMKANSIZ. Bu zamanda böyle bir tartışma iki ilin arasındaki sorunları, ve tartışmaları büyütmekten ileri gitmez Biz gerçek gündeme bakalım.

Son dönemde Isparta ile Burdur'un birleşerek büyükşehirs olması veya büyük bir il olması gündeme getiriliyor. Son olarak ta değerli arkadaşım İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun aynı konuyu gündeme taşıdı.

Isparta ile Burdur'un birleşmesini isteyenlerin niyeti çok iyi, olması gereken de bu Harika olur, Ancak:
Bunun imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz.

Büyük hayallar kuracağız ama imkansız olduğunu bildiğimiz hayalleri kurmak, olacak sanmak herkese zarar verir.

Isparta ile Burdur'un birleşmesi imkansız olduğu için, bu gündemi bırakalım ve gerçek gündemimize dönelim. Bu konu Isparta ile Burdur arasındaki sorunları, tartışmaları büyütmekten ileri gitmez.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç çok güzel söylemiş:"Olmayacak duaya amin demek."

Evet, iki il birleşemez. Bırakın teknik olarak birleşmeyi, birleşecek ilin merkezinin neresi olacağı, Valilik Makamının nerede olacağı dahi sorun olur.

Evet, iki il birleşemez. Bırakın teknik olarak birleşmeyi, birleşecek ilin merkezinin neresi olacağı, Valilik Makamının nerede olacağı dahi sorun olur.

BAKA bölgesinde gayet güzel ve uyumlu çalışmalar yapılıyor, aradaki soğukluk giderildi. Bırakın süreç böyle işlesin, yeniden araya buz koymayın.haber32  İki ili birleştirmeye çalışmak yerine, mevcut düzen içinde "nasıl daha fazla işbirliği yapılabilirizi tartışalım, birleşmeden, el ele nasıl birbirimize katkı verebiliriz, ortak ekonomik yatırımlar, çalışmaları nasıl hayata geçirebiliriz gibi konuları konuşalım.

Havalimanı ve Organize Sanayi Bölgesi yapımında bile ters düşen illeri birleştirmek hayalden daha öte. Hiç kimse beni karamsarlıkla, nefatif düşünmekle suçlamasın.

Herkes gerçekçi olsun. Bu birleşmeye her iki ilin insanları da, yerel yöneticileri de sıcak bakmaz.
Uzatmadan herkes işine baksın: BU İŞ OLMAZ. Konuyu sıcak tutarak, yeni tartışmaları da beraberinde getirmenin, insanları, idarecileri, siyasileri karşı - karşıya getirmenin bir anlama yok.
Isparta olarak biz işimize, onlar işlerine baksın.

Ortak olarak çalışma yollan arayalım yeter. Isparta'nın gerçek gündemine, çözüm bekleyen sorunlarına dönelim.

Kendi içinde birlik-- beraberliği sağlayamayan, İsparta menfaatlerinde ortak düşünce oluşturamayan bir Isparta bu haliyle nasıl başaracak bu işi. Benden söylemesi, bu iş"olmaz ama, adım atılırsa Burdur bizi yutar.

En iyi BAKA Bölgesinde mutlu iki komşu gibi yaşayalım.