Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen TÜBİTAK 4006 bilim fuarları destekleme programı kapsamında Gönen Fen Lisesi Bilim Fuarı Proje Sergisi Gönen Fen Lisesi Spor Salonu´nda açıldı.

Gönen Fen Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri tarafından hazırlanan Bilim Fuarına Gönen Kaymakamı Mehmet Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Eğitim Müfettişleri Başkanı Gültekin Kundakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak, ilçe protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Ülkü, Mustafa Gözütok, Nazmiye Demirel, Şehit Göksel Koç, Mustafa Şener, Doğa Koleji, Ted Koleji, Süleyman Demirel ortaokullarından yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen fuar, bilimsel projelerin sergilendiği etkileyici bir platform sundu. Öğrencilerin yaratıcılığı ve bilimsel merakları, fuar boyunca sergilenen projelerde kendini gösterdi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Gönen Fen Lisesi Müdürü Önder Kaya, TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme programının katkısı ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bilim fuarının açılışını Kaymakam Mehmet Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur bilimin önemini vurgulayarak hayırlı olması dilekleriyle yaptılar ve takiben stantları tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar. İlçe Kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı proje yürütücüsüne, okul müdür ve müdür yardımcılarına, danışman öğretmenlere, proje sahibi öğrencilere çalışmaları için teşekkür ettiler.

Proje Yürütücüsü Gökhan Ergon'un liderliğinde düzenlenen etkinlik, bilime olan ilginin artmasına ve öğrencilerin bilimsel düşünce ve araştırma becerilerini geliştirmesine önemli bir katkı sağladı. Katılımcılar, fuar boyunca öğrencilerin projelerini ilgiyle inceledi ve öğrenciler projeleri hakkında misafirlere açıklayıcı bilgiler verdiler.

Memiş Tosun Hayatını Kaybetti Memiş Tosun Hayatını Kaybetti

Haber Merkezi