Isparta’da gül ürünleri satışı yapan Emine Bağcı, kentte yapılan turizm faaliyetleri ve festivallerden dolayı gül ürünlerine çok yoğun bir talep oluştuğunu söyledi.

Her yörenin kendine özgü bir ürünü vardır. Ispartamızın kendine özgü en önemli ürünü güldür. Ülkemizde ve dünyadaki gül ürünlerinin çoğunluğu Isparta’dan gönderilmektedir. Isparta’da son zamanlarda yapılan Gül Festivalleri ve şehrimizin tanıtımı için yapılan faaliyetler meyvesini vermeye başladı . Isparta’da son 1 ayda gül ürünleri yok satıyor. Kurban Bayramı’nda gül ürünlerine talep günden güne artıyor.

Gül ürünlerini en çok kente dışarıdan gelen yabancıların aldığını belirten Bağcı; “Şuan gül ürünleri çok yoğun bir şekilde satılıyor. Bu noktada geçtiğimiz aylarda yapılan gül festivalleri ve gül etkinliklerini payı büyüktür. Yapılan etkinliklerden sonra vatandaşlar gül ürünlerini sorgulamaya başladı. Zamanla da satışlarda yoğun bir artış oldu. Özellikle dışarıdan kente gelen misafirlerimiz bu ürünleri sorup alıyor. Kentimizi ziyarete gelmeyen vatandaşlar ise internet üzerinden yoğun bir şekilde gül siparişi veriyor. En çok gül kolonyası, lavanta kolonyası, gül kremi gibi ürünler tercih ediliyor. Ayrıca Kurban Bayramı’nın yaklaşması ve yazın gelmesiyle birlikte pek çok gurbetçi kentimize geldi. Özellikle gurbetçi vatandaşlar bayram için ikram edilmek üzere gül ürünlerini tercih ediyor. Bir de gül ürünlerinin fiyatları diğer ürünlere göre çok uygundur” ifadelerini kullandı.

GÜL ÜRÜNLERİNİN FAYDALARI

Gül suyu ciltteki kızarıklıkları alarak, ciltteki fazla yağın atılmasını sağlar.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (4 Mayıs Cumartesi) Isparta'da nöbetçi eczaneler (4 Mayıs Cumartesi)

Yaşlanma belirtileriyle mücadele edererek, kırışıklıkları azaltır.

Makyaj temizleyicisi olarak kullanılabilir.

Cildi nemlendirir.

Rahatlatıcı aromaları sayesinde depresyon ve anksiyete gibi pek çok ruhsal sorunlara iyi gelerek, stres ve kaygıyı azaltır.