Isparta Belediyesinin Kaymakkapı Meydanına yaptığı devasa gül heykeli ile ilgili olarak neler düşündüğümü ve görüşlerimi yazmam gerektiğini o kadar çok dostum söyledi ki, görüşlerimiz sizlerle paylaşma zamanı geldi.
 
Bu konuda çeşitli görüşler hakim. Kimi beğeniyor, kimi beğenmiyor. Kamuoyunda beğenmeyenler daha ağırlıkta. Daha doğrusu yerini beğenmeyenler oldukça fazla.
 
Öncelikle "gül şehri", gülü ile marka haline gelmiş Isparta’nın böyle bir heykele ihtiyacı vardı. Şehir dışından gelen bir çok insan Isparta’da gülü simgeleyen bir olgu göremediklerini söylüyor.
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, heykel ile bu eksikliği ortadan kaldırdı. Isparta için, kültürel anlamda önemli bir hizmet.
 
Ancak, bu büyüklükte bir gül heykelini şehrin göbeğine dikmek, zaten tıkanan şehrin nefes borusunu sıkmak gibi bir şey.
 
Dikkat ederseniz, çalışmalar nedeniyle Valilik önünden gelen ve Müftülüğe giden yan yol kapandığı için trafik açısından sorunlar yaşanıyor, trafik olumsuz etkileniyor. Yer seçimi kesinlikle yanlış.Böyle devasa bir heykelin şehrin girişine konulması ve hayatın akışını olumsuz etkilememesine ' dikkat edilmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Şehircilik açısından da değerlendirmeyi uzmanlar yaparlar.
 
Heykel güzel olmuştur, olmamıştır bu tamam-lanınca ortaya çıkar. Fikir güzel, yer. yanlış.
Sayın Günaydın'ın yer konusunda yeniden bir değerlendirme yapacağını umuyorum. Yoksa, ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır.